Hölle Martin nyert Kronenbergben

Holle Martin Kronenberg og

Május 13. és 16. között a hollandiai Kronenbergben Hölle Martin egyedüli magyar hajtóként indult és győzelmet aratott a 3*-os kettesfogatok népes mezőnyében.

Nem meglepő, hogy sok induló, összesen 36 fogat volt a kategóriában, hiszen Kronenberg a házigazdája a szeptember 8-12. között megrendezésre kerülő FEI Kettesfogathajtó Világbajnokságnak, ahová a magyar válogatott címvédőként utazik.

Hölle Martin 32,68 hibapontos díjhajtással nyerte az első számot, majd a maratonhajtáson negyedik lett, de ezzel is megtartotta vezető pozícióját. A magyar hajtó 8,22 hibapont előnnyel vezetett a második helyen álló holland Antonie Ter Harmsel előtt. A francia Franck Grimonprez az első helytől 11,88 hibaponttal lemaradva várta a záró versenynapot.

Az akadályhajtásban Hölle Martin a nyolcadik helyen végzett 6,37 hibapontos teljesítménnyel, amiben egy verőhiba és időtúllépés is volt, de ez sem veszélyeztette az összetett győzelmet. 123,13 hibapontos eredménnyel nyerte a versenyt, a holland Antonie Ter Harmsel (130,72 hp) másodikként, a német Lars Schwitte (132,61 hp) a harmadik helyen zárta a megmérettetést.

Forrás: Fogathajtó Szakbizottság
Fotó: Krisztina Horváth/Hoefnet.com

Kapcsolódó cikk
Kommentek