74 fogat állt rajthoz Mezőhegyesen

Mezohegyes202105 og

Dobrovitz József nyerte vasárnap a Négyesfogathajtó Európa-bajnokság első felkészülési versenyét Mezőhegyesen. A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság pályáin összesen 74 fogat indult, a magyarok mellett cseh, osztrák és román fogathajtók is képviseltették magukat.

Mezőhegyesen a négyesek mezőnyében 19 fogat állt rajthoz, közülük a csapatban világbajnok Dobrovitz József végzett az élen mindössze 1,09 hibaponttal, megelőzve a kilencszeres világbajnok Lázár Zoltánt. Harmadikként a cseh Jiri Nesvacil zárt.

Az erős szél és az egésznapos eső által nehezített díjhajtásban előzőleg Lázár bizonyult a legjobbnak, míg a szombati maratonhajtást Dobrovitz nyerte. A vasárnapi akadályhajtásban újra Lázár lett az első, de Dobrovitz egy keveset megőrzött az előnyéből.

A kettesfogathajtók idén a szeptemberi világbajnokságra készülnek, ahol a magyarok célja a címvédés lesz, mivel 2013 óta négy egymást követő világbajnokságon egyéniben és csapatban is magyar siker született. A 33 fős mezőny ezúttal hiányos volt, ugyanis a világbajnok Hölle Martin és csapattársai nem indultak Mezőhegyesen. Távollétükben Farkas László végzett az első helyen, aki az akadályhajtásban aratott győzelme után állt az élre. Mögötte Szabó Roland és Dani Marcell Balázs szerezték meg a dobogós helyezéseket.

Forrás: MTI
Fotó: Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság

Kapcsolódó cikkek
Kommentek