Magyar ezüst a Fiatal Fogatlovak Világbajnokságán

Fiatal Fogatlovak2021 szo v og

Az FEI Fiatal Fogatlovak Világbajnokságának pénteki versenynapján minden kategóriából további két ló minősülhetett a szombati díjhajtás döntőre.

Az ötévesek versenyében mindkét döntőbe jutott páros Magyarországot képviselte: Bégányi Csaba és Velkan, valamint Paulovics Ágnes és L-Grappa-WK.

A hatéves lovak között az olasz színekben versenyző Kareltje - Christiano Cividini és a Németországot képviselő Fashion Ball - Marie Tischer párosok jutottak a döntőbe.

A hétéves kategóriában további két, Németországot képviselő ló jutott tovább: Schnatterinchen, hajtója Franziska Wüstenhagen, valamint Elsass, hajtója Martin Stötzer.

A hétvégén két döntő versenyszámban mérték össze tudásukat az 5-6-7 éves lovak.

A szombati versenynapon a díjhajtás döntőjére került sor. Az 5 éves lovak mezőnyében német győzelem született: Dream Catcher 19 és hajtója, Jessica Wachter szerezték meg az első helyet 8,67 ponttal. Másodikként Velkan végzett Magyarország színeiben, hajtója Bégányi Csaba. A harmadik helyen svájci párosnak szólt a taps: Henje és Mario Gandolfo szerezték meg a dobogó harmadik fokát.

A hatéves lovak között szintén német győzelem született a DSP Noble Lady - Bettina Winkler párosnak köszönhetően, akik 8,50 pontot értek el. A második helyen szintén német színekben Eckstern végzett Jessica Wachterrel. Harmadik helyen Tokaj-S zárta a versenyt lengyel hajtójával, Weronika Kwiatekkel.

A hétéves kategóriában Weronika Kwiatek és Roncewal 7,21 ponttal diadalmaskodott. Második Nitrad Du Mecolis, hajtója Mario Gandolfo. A harmadik helyen a német Elsass zárt Martin Stötzer fogatában.

A vasárnapi versenynapon kombinált akadály- és maratonhajtásban mérték össze tudásukat az 5-6-7 éves lovak.

Az ötéves lovak között a világbajnok Dream Catcher 19 zárt az élen Jessica Wachterrel. A második helyen végzett Velkan. A Sächsisch-Thüringische Schwere Warmblut fajtához tartozó ötéves ló ezzel a legjobb összetett eredményt érte el a magyar lovak közül Bégányi Csaba hajtóval és Sarka István segédhajtóval. A ló tulajdonosa Szakács Boglárka Dalma. Harmadik a svájci Henjie Mario Gandolfóval.

A hatéves lovak kategóriájában DSP Noble Lady lett a világbajnok, hajtója Bettina Winkler. Második helyen szintén német siker született: Ecksternnek és Jessica Wachternek szólt a taps. A bronzérmet a Lengyelországot képviselő Tokaj-S nyerte Weronika Kwiatek fogatában.

A hétévesek között Roncewal lett a világbajnok, hajtója Weronika Kwiatek. Az ezüstérmet Nitrad Du Mecolis vihette haza Mario Gandolfóval. A harmadik helyen Jelviro végzett, hajtója a norvég Maria Henriksson.

Forrás: Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad
Fotók: Császár Fotó

Kapcsolódó cikkek
Kommentek