Szombaton startol a Nemzeti Vágta

Nemzeti Vagta2021 sorsolas2 4

Október első hétvégéjén újra a lovak és lovasaik kapják a főszerepet a Hősök terén. A 14. Nemzeti Vágtát idén újra nézők előtt rendezik meg, az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás társrendezvényeként. A döntőt élőben közvetíti a Duna Televízió vasárnap délután.

A Nemzeti Vágta ma már fogalom, egy olyan kulturális gyűjtőnév, amely a lovaglás szenvedélye mellett igazi csemegét jelent a rajongók számára. Mindezt erősíti a Nemzetközi Futam is, amelynek sorsolására tegnap került sor hagyományosan a Bábolna Nemzeti Ménesbirtokon. Az idei Nemzetközi Futamban résztvevő országok: Ausztria, Csehország, Horvátország, India, Magyarország, Mongólia, Nagy-Britannia, Olaszország, Románia, Szlovénia, Suriname és Törökország. A sorsoláson kiderült az előfutamok sorrendje, illetve hogy az egyes lovasok a Ménesbirtok melyik Shagya-arab fajtájú lovával indulhatnak a versenyen.

A hétvége folyamán persze nem csak a Nemzetközi Futamra kerül sor: ekkor izgulhatják végig a nézők a Kishuszár Vágta, a Fogatvágta, a Jótékonysági Sztárfutam és természetesen a Nemzeti Vágta döntő futamait is. A versenyek mellett olyan show számokat láthat még a közönség, mint a szimultán díjugratás, az üldözéses négyesfogathajtó verseny, a népszerű kocsitolás, történelmi lovas felvonulás, dámalovas bemutató, csatajelenetek és a Győri Ördöglovasok bemutatója.

A döntő futamokra a rendezvény zárónapján, október 3-án vasárnap kerül sor, amelyet élőben közvetít a Duna Televízió.

Tovább a részletes programra »

Forrás és fotó: Vágta.hu

Kommentek