Szuhai Péter volt a leggyorsabb Bábolnán

Szuhai P og

Csütörtökön elkezdődött a 2021. évi FIAT Országos Bajnokság.

A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok versenypályájára először a gyermek kategória fiataljai lovagolhattak. A tizenegy ugrásos elődöntőben Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő feladatait nyolc páros tudta hiba nélkül teljesíteni. A hiba-idős versenyszámban az utolsónak startoló Tavasi Eszter győzött Audrey Pins nyergében (Prosper Lovasklub), megelőzve a diósgyőri Szuhai Rodrigót és a szürke Jay Jayt. A szoros versenyben harmadik lett a mórahalmi Kiss Maja Quipara Z-el, míg a további helyeket Both Petra, Magyar Balázs, Fábián Johanna és Pecsora Amira szerezték meg.

Az ifjúsági korosztály C szabály szerinti elődöntőjében nem született meglepetés, első lett az idei gyermek Európa-bajnok, ifj. Szuhai Gyula, aki 14 évesen az ifjúsági korosztályt választva Perthy Jacksont lovagolta. A további helyezések: Janik Anna – Castero (2. hely), illetve Cash (4. hely), Kiss Lizanna – Agropoint Cojano (3. hely), valamint Cloé (5. hely). Hatodik a Prosper Lovasklub színeiben versenyző Hegedűs Adél Timpex Gondolával, míg a hetedik és nyolcadik helyért Csetényi Lea és Illés-Tóth Lotti fogadta a gratulációkat Juhász Tibortól, a Magyar Lovassport Szövetség elnökségi tagjától.

A fiatal lovasok vadászugratásában jelentős fölénnyel nyert Réti Dávid tanítványa, Plavecz Szabrina Aktussal (Equitania LC), megelőzve a Vas megyei Bosits Boglárka – Caremos párost. Harmadik lett Bognár Dóra Calli Toppal, negyedik Ódor Evelin, ötödik Füzér Zsófi.

A felnőtt díjugrató országos bajnokságon, ahol egy vadonatúj FIAT személygépkocsi a tét, harminckilenc páros tudott az elődöntőben starthoz állni. A mezőny elején startoló, még csak 20 éves Szuhai Péteré lett a győzelem, aki villámgyors hibátlannal nyerte az elődöntőt Tanja nyergében. Második és harmadik helyen is a fiatal lovas válogatott tagjai végeztek, nem egész egy másodperccel a győztes időtől lemaradva. Második Dömse Tamás Conquistadorral, harmadik a nap legjobb hölgy lovasa, Alasztics Aliz és Concordia HB. A negyedik hely az öt évvel ezelőtti bábolnai bajnokság aranyérmesének, ifj. Szabó Gábornak jutott ezúttal, aki Valentina By Boris-t lovagolta. Mögötte ötödikként Buza Patrik Zoltán végzett a szürke Clintusszal, hatodik a badacsonyi Mráz Tamás Nagy Balázs lovával, BN Silverrel, hetedik Jármy Vince JB Koronaőrrel.

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek