Budai Virág és Lady in Red a 6 éves lovak Grand Prix győztes párosa

Budai Virag nl GP 202208 og

Hét versenyszámot láthatott a közönség a Nemzeti Lovardában a Grand Prix harmadik napján.

A négyéves lovak nyitották meg a szombati versenynapot 100 centiméteren. A győzelmet Eszes Ferenc szerezte meg dr. Pusztai Zsuzsanna Neorado T nevű lovával. A győzelemhez 8,40 stíluspont kellett, ifj. Szabó Gábor és Nibolensky 8,20 ponttal a második, Hubai István és K2 kereken nyolc ponttal a harmadik helyen zárt.

Eszes nl GP 202208
Eszes Ferenc - Neorado T

120 centiméteres pálya várta az ifjúsági korosztály lovasait. A dobogót a Prosper LK versenyzői dominálták, Szotyori Nagy Kristóf és Baumann Bori tanítványai az első és a harmadik helyet szerezték meg. Csizmadia Csenge és Audrey Pins hozta a leggyorsabb hibátlant, a harmadik helyen pedig Hegedűs Laura Lilinek és Timpex Gondolának szólt a taps. Második Fábián Johanna és Katinka.

Csizmadia nl GP 202208
Csizmadia Csenge - Audrey Pins

Az 5 éves lovak Grand Prix a Díjugrató Szakág kiemelt, 250 ezer forintos pénzdíjáért zajlott. A döntő igazán izgalmas versenyt hozott, hiszen a 33 indulóból 17 jutott az összevetésbe. Végül folyamatosan kiválóan szereplő Burucs Borbála – Mia Niana páros vezethette a tiszteletkört, igaz ifj. Szabó Gábor és Genius Conference, valamint ifj. Petrik Béla és Robin Hood Baboskert sem adta olcsón a győzelmet. A versenybíróság nevében Budavári Anikó, a Díjugrató Szakág nevében pedig Bazsó Gergely gratulált a lovasoknak.

Burucs nl GP 202208
Burucs Borbála - Mia Niana

A 6 éves lovak Grand Prix-ben hat párosnak sikerült hibátlanul teljesítenie az alappályát, köztük összevetés döntött. A Fábiáncsics Horses SE versenyzője, Budai Virág és Lady In Red HX nevű kancája az összevetés rövidített pályáját is hibátlanul teljesítette, ez a bravúr rajta kívül még Babinszki Lászlónak is sikerült Gago Z nyergében, a harmadik helyezett Magyar Balázsnak és Miss Mary Soames “F”-nek azonban becsúszott egy verőhiba. A további sorrend: ifj. Szabó Gábor – Quel Action VDS, Faluhelyi Ádám – Struppi, Kovács Roland – Corno d’Oro. A verseny itt is a Díjugrató Szakág kiemelt pénzdíjáért, 300 ezer forintért zajlott. A versenybíróság nevében Schlezák Melinda, a Díjugrató Szakág nevében pedig Bazsó Gergely gratulált a lovasoknak.

Budai Virag nl GP 202208
Budai Virág - Lady In Red HX

A 125 centiméteres nyitott versenyszámban egy másodpercen belül keltek el a dobogós helyezések. A leggyorsabb Krucsó Szabolcs és Silva 127 volt, a Talent Programban résztvevő Kim Yura Charlotte és Bognár Hamis hajszálnyi időkülönbséggel csúszott a második helyre, harmadik a szintén Krucsó Lovasklub színeiben versenyző Buza Patrik Zoltán és Janieta VDL.

Krucsó silva 127 nl GP 202208
Krucsó Szabolcs - Silva 127

Nem hozott meglepetést a 135 centiméteres versenyszám, hiszen az első helyet ismét Göttler Vilmos és Jégvirág halászta el a versenytársak orra elől. Prikler Szilárd és Coco-Bongo Boy három másodperccel lemaradva teljesítette a pályát, harmadik ifj. Petrik Béla és Duche. A fiatal lovasok legjobbja Pataki Anna Klára és Je T’aime volt (edző: Szikszai Lajos), őt két pasaréti páros, Mécs Emma – PM Chaccera, Csetényi Lea – Hámor követte.

Pataki nl GP 202208
Pataki Anna Klára - Je T'aime

A 145 centiméteres, kétfázisos GP kvalifikáció volt a nap fénypontja, a versenyszámban 41 lovas sorakozott fel. A győzelmet Krucsó Szabolcs szerezte meg Caruso nyergében egy nagyon gyors lovaglással, második a pénteki győztes páros, ifj. Szuhai Gyula és Perthy Jackson, harmadik Szuhai Rodrigo és Cornet. A további sorrend: Czékus Zoltán – Carundy, Vándor Zsófia – Leopard Of Ballmore, Szuhai Gyula – Lawisangos.

Krucsó caruso nl GP 202208
Krucsó Szabolcs - Caruso

Vasárnap 7:30-kor a négyéves lovak versenyével folytatódik az év utolsó Grand Prix fordulója.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek