Ifj. Szuhai Gyula győzött 140 centiméteren a Tattersallban

Ifj Szuhai Gy 2022 NLGP og

Több mint 180 lovas és 350 ló érkezett a Grand Prix sorozat harmadik fordulójára a Nemzeti Lovardába, ahol a négy nap során 28 versenyszám várja a résztvevőket.

A 2011 óta élő sorozatban most is kiemelt pénzdíjazásáért küzdenek a lovasok. A verseny során hat Grand Prix-t láthat a közönség: szombaton az öt-és hatéves lovak Grand Prix-je, vasárnap az amatőrök, a gyermekek és rekord létszámú az U25-ös korosztály következik. A verseny záró száma a 2 millió Ft összdíjazású, 150 centiméteres Nemzeti Lovarda Grand Prix, amely húsz nappal a szilvásváradi FIAT Országos Bajnokság előtt kitűnő felkészülési lehetőség legnagyobb nemzeti versenyünkre.

A versenyhétvége első, 110 centiméteres versenyszámának győztese Lengyel Róbert és Carintia (Agropoint LKSE) volt, akik erre a győzelemre másnap rá is dupláztak.

Az ötéves lovak szintén 110 centiméteren kezdték a versenyt, itt a fiatal lovaival mindig rendkívül sikeres Kovács Henri által bemutatott Ameko Kannandale (E. M Kannan) győzött 8,20 stílusponttal.

Kovacshenri 202208 NLGP
Kovács Henri - Ameko Kannandale (E. M Kannan)

A Horze Gyermek Kvalifikációban a kategória bábolnai győztese, Both Petra és I'm Special RV (Molnár János SE) hozta a leggyorsabb hibátlant 61,65-ös idővel. A 120 centiméteres nyitott versenyszámban ifj. Petrik Béla és Kancon (Molnár János SE) győzött. Szintén 120 centimtéteren zajlott a hatéves lovak versenyszáma, ahol Takács Petra és My Way VL (Takács Horses SE) kiemelkedő eredménnyel, 8,60 stílusponttal vitte el a győzelmet.

Takacsp 202208 NLGP
Takács Petra - My Way VL

A Moody Mares Amatőr GP Kvalifikáció legjobbja Németh Viktória és Rádiháza Görögtánc (Gerje LSE) volt, a nap végén 130 centiméteren pedig Göttler Vilmos és Jégvirág diadalmaskodott.

Gottler 202208 NLGP
Göttler Vilmos - Jégvirág

Pénteken az ötéves lovaknál Szuhai Rodrigo és Chacoontano SZ szerezte meg a győzelmet, ifj. Szuhai Gyula és Cornet's Blue SZ csak századmásodpercekkel csúszott a második helyre. A harmadik és negyedik helyet Mráz Tamás vitte el La Viva Las Dallas és It's All The Go nevű lovaival.

A gyermek GP kvalifikációban Szabó-Máriás Sára tanítványa, Fábián Johanna Chabal TH nyergében mutatta be a leggyorsabb hibátlan lovaglást, második Zsargó-Ágotai Fanni és Excell SB, harmadik Szabó Dorina és Cantus Clay.

Fábián 202208 NLGP
Fábián Johanna - Chabal TH

Az amatőrök mezőnyében Szakál Delinke és Quintero (Morris Lovas SE) utasította maga mögé a mezőnyt, a további dobogós helyezéseket a dr. Czuczai Natália - Katyusa M és Bérczy Anna - Vicora Star Ps párosok szerezték meg.

A hatéves lovaknál már 125 centiméterre emelkedett az akadályok magassága. Itt ifj. Szabó Gábor tanítványáé, Szép Krisztiáné lett az első hely Vivant Van De Boss nyergében. Lengyel Róbert ezúttal egy második helyet gyűjtött be Cazera TSH segítségével, harmadik a csütörtöki győztes, Takács Petra és My Way VL.

A nap legnépesebb mezőnyét a Goldhorse GP Kvalifikáció hozta 91 lovassal. A nyitott kategória legjobbja ezúttal is Göttler Vilmos volt Jégvirággal, Técsy Attila és Alkom majdnem két másodperccel lemaradva tudta csak követni a győztes párost, harmadik Szuhai Péter és Lord Cornet PSZ. Az U25 korosztály győztese ifj. Antal Péter és Choral Symphony volt, a második helyezett Andre Illés Alexandra - BH Gladiátor Spring párosnak közel három másodperccel több időre volt szüksége a hibátlan pályához, harmadik Takács Petra és Kaffino by Boris.

Antal 202208 NLGP
Ifj. Antal Péter és Choral Symphony

62 indulót számlált a 140 centiméteres GP kvalifikáció. A leggyorsabb hibátlant ifj. Szuhai Gyulától és Perthy Jacksontól láthatta a közönség, de szorosan a nyomukban volt Mráz Tamás és Sanghata, valamint ifj. Szabó Gábor és Chacrinue.

Ifj Szuhai Gy 202208 NLGP
ifj. Szuhai Gyula - Perthy Jackson

A Grand Prix szombaton 7:30-kor a négyéves lovak versenyszámával folytatódik. A versenyt a Riderline élőben közvetíti.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek