Magyar díjugratók idei tervei

Weinhardtvirag900

Két sikeres díjugrató, két vezető tisztségviselő: a Díjugrató Szakág közgyűlésén Weinhardt Virággal, Krucsó Szabolccsal, Juhász Tiborral és Zajzon Andrással beszélgettünk.

A házigazda: Juhász Tibor

A Díjugrató, a Lovastusa és a Szabadidőlovas Szakág is Kiskunhalason, a megújult Hirling József Lovasparkban tartotta közgyűlését január 26-án. A programra pedig a hagyományos Kiskunhalasi Lovas Bál tette fel a koronát. A különleges esemény kapcsán a Hirling József Lovaspark vezetőjét, a Magyar Lovas Szövetség és a Díjugrató Szakbizottság elnökségi tagját, Juhász Tibort kérdeztük:

Zajzon András: nehéz mindenkinek megfelelni

Algyőn vezet lovardát, edzősködik, versenyzik, emellett pedig a Díjugrató Szakbizottságban is tevékenykedik Zajzon András. Mint mondja, nem könnyű olyan egységes szabályrendszert kialakítani, hogy az a díjugrató társadalom minden szereplőjének ideális legyen, de azt is elárulta: folyamatosan figyelik, hogyan működnek a szabályok a gyakorlatban és milyen további módosítások szükségesek.

Weinhardt Virág: hazai közönség előtt mindig jobb versenyezni

Weinhardt Virágnak nagyszerűen sikerült a 2018-as szezonja, hiszen nem csak a fiatal lovas kategóriában, de a felnőttek mezőnyében is bizonyított. A Riderline riporterének elárulta: úgy tűnik, benne lesz a felnőtt válogatott B keretben, és célja, hogy nemzetközi versenyeken a Nemzetek Díjában segítse a felnőtt csapatot.

Krucsó Szabolcs: még nem állt össze az idei éve

2018-ban vezette a felnőtt ranglistát, ő lett az Év Lovassportolója, a Krucsó Lovasklub az év legeredményesebb egyesülete, Chacco Blue II pedig a legeredményesebb ugróló. Krucsó Szabolccsal beszélgettünk:

Riporter: Urbán Zoltán, Riderline
Borítókép: Hajdu Krisztina, Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek