Folytatódik a kiskunhalasi lovasbázis fejlesztése

Felujitas2 Kiemelt

A napokban jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy Kiskunhalas Város Önkormányzata infrastrukturális fejlesztésre több mint félmilliárd forint kormányzati forrást kapott, amelynek része az a 168 millió forint, amely a Hirling József Lovaspark további rekonstrukciójának előkészítéséhez szükséges.

Juhász Tibor, a lovaspark üzemeltetőinek képviselője elmondta, hogy az összeget a megkezdett felújítás folytatására fordítják, amelynek a tervezett 1,8 milliárd forintos értéknagyságú befejezésekor a bázis Közép-Európa egyik legkomplexebb lovasképző központja és díjugrató versenyhelyszíne lesz.

„2018. augusztus 19-én adták át ünnepélyes keretek között egy országos díjugrató verseny kíséretében a Hirling József Lovaspark fejlesztésének első fázisát, azonban a kiskunhalasi lovasbázis rekonstrukciója hamarosan folytatódik. Az első, a 400 milliós összegű lépcsőben a kevésbé látványos közművesítést végezték el a füves és a négyévszakos pályák átalakításával, a VIP épület, a kiszolgáló vizesblokk, a parkolók és útburkolatok kialakításával” – mondta Juhász Tibor.

„Most a további rekonstrukcióhoz szükséges előkészítési feladatokra kaptunk 168 millió forintos forrást” - folytatta. „Az összegből többek között egy részletes, a kivitelezésnek alapot adó koncepcionális fejlesztési terv valósul meg, beleértve a tervezői munkán túl az engedélyeztetéseket is. Szintén a most kapott keretből bontjuk le a füves pálya keleti oldalán lévő teljesen amortizálódott, használhatatlan beton tribünsort, amit mobil lelátókkal váltunk ki. Szilárd burkolatot kap a versenyzői személyautó parkoló. Olyan fedett csarnokot tervezünk, amellyel részt vehetünk a honi fedeles versenysorozatban, ugyanakkor a helyi védettséget élvező régi fedeles lovarda megújítását is tervezzük. Hosszútávon az istállók felújítása is az elképzeléseink között szerepel. A most rendelkezésünkre álló információk alapján mintegy 1,8 milliárdos fejlesztést tervezünk, amelynek végeredménye egy európai színvonalú lovas képzési központ és komplex füves, négyévszakos és fedett versenyhelyszín lesz” – zárta rövid nyilatkozatát Juhász Tibor.

Fuzerflora Vanderstar

Kép és szöveg: Kovács Iván

Kapcsolódó cikkek
Kommentek