Zalában járőröztek a lovas rendőrök

Lovasrendorok zala

A Zala megye egész területén szolgálatot teljesítő lovas rendőrök a gépkocsival nehezen megközelíthető helyeket járják be.

Zártkertek, szőlőhegyek, nádasok, erdők és kisebb települések – ezek azok a helyszínek, ahol a lovak segítségével könnyebben tudnak ellenőrzést végrehajtani a rendőrök. Télen gyakori a falopás az erdőkben, a ritkábban látogatott pincéknél a betörések vagy az erre az időszakra magukra hagyott ingatlanoknál a terménylopások.

„Lovakkal elég nagy területeket tudunk bejárni, nagyobb tempóval haladunk, mint egy gyalogos járőr. Mivel a hátukon ülünk, két méteren vagy magasabban, ezért nagyobb területeket látunk be. A lovak nagyon jól hallanak, mi is észleljük a fülükön vagy a fejükön, ha valahol motoszkálást hallanak vagy idegen személyt látnak" – mondta Köröcz Bianka r. törzsőrmester.

A tulajdonosok örülnének, ha a lovas rendőrök többször eljutnának hozzájuk. A járőrök azt tapasztalják, hogy az emberek nyitottabbak feléjük, mint amikor a hagyományos módon látják el a szolgálatukat. A gyerekek például gyakran kérik tőlük, hogy megsimogathassák a lovakat.

Forrás: KanizsaTV

Kapcsolódó cikkek
Kommentek