Négy nemzet lovas rendőrei versenyeztek Mezőhegyesen

Lovasrendor Verseny Kiemelt

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Mezőhegyesen a Nemzetközi Rendőr Lovasversenyt.

A Készenléti Rendőrség szervezésében 2018. szeptember 23-án rendezték meg a IV. Nemzetközi Rendőr Lovasversenyt a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. versenypályáján. A szlovák, a szerb és a lengyel rendőrség képviselői mellett az Országos Polgárőr Szövetség, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Készenléti Rendőrség lovasrendőrei mérték össze felkészültségüket.

A rendezvény célja a magyar rendőrség és a meghívott külföldi országok lovas szolgálatai, valamint a rendőrség és az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozat közötti szakmai együttműködés fejlesztése, valamint a rendőrség és a készenléti rendőrség presztízsének a növelése lovas szakmai tevékenység bemutatásával.

Szimultán verseny kategóriában első helyezett lett a szlovák Marián Zgola, második helyen a lengyel Karol Moleda, míg a harmadik helyen a szerb Mladen Zifkovic végzett.

A rendőri akadályverseny kategóriában az élen a szerb Mladen Zifkovic zárta a megmérettetést, a dobogó második fokára a lengyel Karol Moleda állhatott fel, a harmadik helyet Makár Henrietta rendőr törzsőrmester, a Készenléti Rendőrség rendőre szerezte meg.

Az összetett számok legeredményesebb versenyzője Mladen Zifkovic lett.

Különdíjakat kaptak:

  • Makár Henrietta rendőr törzsőrmester (Készenléti Rendőrség) a legeredményesebb női versenyző a legeredményesebb nóniusz fajtájú lóval, Úttörővel
  • Mladen Zifkovic (Szerbia) a legeredményesebb külföldi versenyző
  • Karol Moleda (Lengyelország) a legtechnikásabb versenyző
  • Soltész Barnabás rendőr törzsőrmester (Készenléti Rendőrség) a legeredményesebb férfi versenyző
  • Kertész Attila rendőr törzsőrmester (Készenléti Rendőrség) a legfiatalabb lóval szereplő versenyző
  • Karácson Mária rendőr főtörzsőrmester (Hajdú MRFK) a legeredményesebb magyar megyei rendőrlovas
  • Oszterman Zita a legeredményesebb polgárőr


A versenyt szombaton nemzetközi lovas rendőr konferencia előzte meg, ahol tíz nemzet képviseltette magát. A konferencia témája volt a lovas rendőri szolgálat helye, szerepe a 21. században, a rendészeti lókiképzés és a lovakkal szemben támasztott követelmények.

Forrás: Police.hu, Beol.hu

Fotó: Police.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek