Teltház a Díjugrató Közgyűlésen

Dijugratokozgyules2019 Kiemelt

Január 26-án Kiskunhalason a felújított Hirling József Lovaspark adott otthont a Díjugrató Szakág éves közgyűlésének. A tagság jelentős hányada megjelent az eseményen, ami a hivatalos napirend szerint zajlott.

Elsőként a Szakbizottság 2018. évi szakmai beszámolóját hallgatta meg a közgyűlés, melyben Szotyori Nagy Kristóf, a szakág elnöke ismertette az év legfontosabb történéseit, a szakág nemzetközi sikereit, a szakbizottság munkáját és a bevezetett újításokat.

Ezután a szakág 2018. évi pénzügyi költségvetéséről szóló beszámoló következett: Juhász Tibor, a szakbizottság tagja, ismertette a szakág 2018-es pénzügyi tervét, és annak tényleges megvalósulását. Mind bevétel, mind kiadás oldalról kis mértékben meghaladták a tervezetet, így a szakág a becslésekkel nagyságrendben megegyező éves eredménnyel zárta az évet.

A következő napirendi pontban a megemlékezésekre és díjátadásokra került sor. A tagság megemlékezetett mindazokról a sportolókról, lovas szakemberekről és magánszemélyekről, akik már nem lehetnek köztünk, de életük során aktívan hozzájárultak a magyar díjugrató sport fejlődéséhez, szerepet vállaltak a szakág életében és támogatták a díjugratást.

A közgyűlésen a Championokon és Magyar Bajnokokon kívül díjat kaptak még a ranglista helyezettek. A díjazottakat a díjugrató sportot kiemelt támogató Horze Hungary Kft. értékes utalványokkal is jutalmazta.

A gyermek ranglistát Törő Csongor, a fiatal lovasokét ifj. Lázár Zoltán, az amatőrt Debreczeni Éva, az újonnan bevezetett szenior listát pedig Dobrádi György vezette a 2018-as évben.

Az ifjúsági ranglistát jelentős fölénnyel az ifjúsági olimpián bronzérmet szerző Jármy Vince vezette, második helyen Szuhai Péter, harmadikon pedig Alasztics Aliz végzett. A felnőtt ranglista győzelemért járó trófeát Krucsó Szabolcs vihette haza, szoros versenyben megelőzve Horváth Balázst, és ifj. Tóth Lászlót.

A legeredményesebb egyesület díját a Krucsó Lovasklub kapta, a legeredményesebb ugróló pedig Chacco Blue II lett.

Dijugratokozgyules2019 Krucso

Második alkalommal hirdették ki a legeredményesebb megyét is, az elismerést Pest megye vihette haza.

A legjobb versenyrendezésért járó díjat Fábiáncsics Gábor kapta a kimagasló sikerrel záruló 2018-as budapesti CSIO5* rendezésért.

Dijugratokozgyules2019Fabiancsics

Az év tenyésztője idén is a Timpex Ménes lett.

Dijugratokozgyules2019 Timpex

A Díjugrató Szakág kimagasló teljesítményükért az alábbi sportolókat különdíjban részesítette:

  • Gyermek kategóriában Budai Lizát, Kiss Lizannát, Törő Csongort, Zólyomi Emmát, Tóth Balázst és Veílinger Oliviát, akik eredményesen szerepeltek a válogatott tagjaként a korosztályos Európa-bajnokságon illetve a Nemzetek Díja sorozatban
  • Ifjúsági kategóriában Jármy Vincét az Ifjúsági Olimpián elért csapat bronzérmes helyezésért és Szuhai Pétert az ausztriai CSIO-n elért nagydíj 2. helyezéséért
  • Fiatal lovas kategóriában Lamprecthausenben az Európa-bajnokságon első tíz között végző csapat tagjait: Weinhardt Virágot, Hollé Sárát, Markó Rebekát és ifj. Lázár Zoltánt, illetve a nemzetközi U25 nagydíj győzelmeket szerző Vándor Zsófiát és Máriás Sárát
  • A felnőtt magyar válogatott tagjait, Hugyecz Mariannt, Horváth Balázst, Krucsó Szabolcsot és ifj. Szabó Gábort kimagasló nemzetközi szereplésükért
Dijugratokozgyules2019 Jarmy
Dijugratokozgyules2019 Valogatott

A kerek évfordulókat is megünnepelte a díjugrató közösség: a tagság felköszöntötte Benőcz Tamást 70., Cseresznyés Lászlót, Kocsis Lászlót, Unyatinszki Józsefet és Sári Viktort pedig 60. születésnapja alkalmából.

Dijugratokozgyules2019 Benocztamas
Dijugratokozgyules2019 Szuletesnap

A következő napirendi pont a szakági gyűlés hatáskörébe tartozó 2019 évi versenyszabály módosítások elfogadása volt. Szotyori Nagy Kristóf felsorolta a legfőbb szabályváltozásokat, amelyeket a közgyűlés egyhangúlag elfogadott. Tovább a 2019. évi szabályzat tervezethez >>

Ezután került sor a 2019. évi hazai versenynaptár elfogadására. Elsőként a szövetségi kapitányok, Németh István és ifj. Kövy András ismertették a felnőtt és az utánpótlás válogatott éves programját, végül Szotyori Nagy Kristóf mutatta be az immár továbbképzésekkel és edzőtáborokkal kibővített versenynaptárt. Tovább a 2019. évi versenynaptár tervezetre >>

Az utolsó napirendi pont a 2019. évi pénzügyi terv ismertetése és elfogadása volt. Juhász Tibor arról számolt be, hogy nincs jelentős változás az előző évekhez képest. A kiadások kis mértékben emelkedni fognak, főleg a versenytámogatások és a médáira szánt költségek miatt, de ezzel összhangban a bevételek is emelkedni fognak. Így a 2019-es tervben összesen 1.305.000 eredményre számítanak ebben az évben.

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek