Junior és fiatal lovastornász Európa-bajnokság a kaposvári Lovasakadémián

Lovatorna kaposvar2022 og

Junior és fiatal lovastornász Európa-bajnokságnak ad otthont Kaposvár július 27. és 31. között a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Pannon Lovasakadémiáján. Az esemény ingyenesen látogatható.

A verseny szerdán veszi kezdetét az állatorvosi vizsgálattal, majd este megnyitó, csütörtöktől pedig már a versenypályára lépnek a legjobb lovastornászok. Szombaton kerül sor a Fiatal Lovastornászok bajnokavatására, míg vasárnap a Juniorok nyakába kerül majd a bajnoki érem.

Magyarországot a fiatal lovastornász kategóriában Karna Rebeka (Ringo Star MFV) és Hutton Florencia (Luki du Soufflet), a férfi mezőnyben pedig Basa Máté (Luki du Soufflet) képviseli.

A juniorok között a Lovasakadémia SC (Condor) csapata képviseli hazánkat, míg párosban két magyar egység is indul majd. Hantos Orsolya és Habsburg-Lothringen Károly-Konstantin KCM Vaultinghorses Lord hátán, míg a Szász Janka-Szloszjár Nóra kettős Hubertus hátán vág neki a küzdelmeknek. Habsburg-Lothringen Károly-Konstantin egyéniben is indul, szintén KCM Vaultinghorses Lord-on, míg a lányoknál Csipkereki Brigitta képviseli a magyar színeket Belasco segítségével.

A verseny weboldala: kaposvarvaulting2022.com »

Vörös Péter főigazgató hangsúlyozta, hogy a lovasversenyek kiemelten fontosak a MATE kaposvári campusának, mert hozzájárulnak a lótenyésztő, lovassport-szervező és agrármérnök képzés töretlen népszerűségéhez.

Villányi Krisztina rendezvényigazgató arról tájékoztatott, hogy 17 ország 150 versenyzőjét, köztük a 14 magyar indulót várják. A 14 és 18 év közötti juniorok, valamint a 18 és 21 év közötti fiatal lovastornászok a korcsoporttól függően egyéni, páros és csapatversenyben, kötelező és kűrgyakorlatok bemutatásával mérik össze tudásukat.

Halas Áron, a Pannon Lovasakadémia igazgatója elmondta, a lovarda működéséhez szükséges tevékenységet, valamint a sportrendezvények szervezését főként a MATE hallgatói végzik, mert az oktatás lényegi eleme, hogy a sport és a képzés együtt járjon, így a hallgatók valós körülmények között tanulják a versenyszervezést.

A Lovasakadémia, amely öt hasonló nemzetközi verseny, köztük a 2017-es póni Európa-bajnokság és a 2018-as junior lovastorna Európa-bajnokság helyszíne volt, az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően vált alkalmassá a verseny megrendezésére. A lovastorna szakágnak komoly múltja van Kaposváron, a Lovasakadémia SC színeiben Bence Balázs junior Európa-bajnoki címet szerzett.

Forrás: MTI, Lovastorna Szakág

Kapcsolódó cikkek
Kommentek