Egy győzelem és magyar hibátlanok a pozsonyi CSIO-n

Csio pzsony

Pozsonyban új helyszínen rendezték az Európai Lovas Szövetség Nemzetek Díja sorozatának következő állomását. Csütörtöktől vasárnapig hét magyar lovas állt starthoz.

A magyar színeket a két hete Mannheimben versenyzett öt lovas, ifj. Szabó Gábor, ifj. Kövy András, Horváth Balázs, Jármy Vince és Szuhai Péter mellett Szuhai Gyula és Szász Sándor képviselte.

Pénteken a fiatal lovak hibaidős versenyszámában 32 hat- és hétéves ló állt starthoz. A Nemzeti Lovassport- és Lótenyésztés Fejlesztési (NLSF) Program keretében megvásárolt Chester Z apaságú hét éves kanca, Carbon Girl Z Jármy Vincével a leggyorsabb hibátlannal ért célba, így tiszteletükre szólt a magyar himnusz. Az eredményhirdetésre az ötödik helyen belovagolhatott ifj. Szabó Gábor is a hét éves, Big Star apaságú Xixo Borgiával.

Az Európai Lovas Szövetség Nemzetek Díjában a magyar válogatott ezúttal is jól kezdte versenyt, hasonlóan, mint Mannheimben. Az első fordulóban ifj. Kövy András Faquitollal és Jármy Vince JB Koronaőrrel hibátlanul lovagolta le a nehéz pályát. Horváth Balázs Quickchin WH Z és ifj. Szabó Gábor Mezőhegyes Chabala nyergében egy verőhibával ért célba. Sajnos a második forduló több hibával zárult. A végső körben a csapat legjobbja ifj. Szabó Gábor volt Mezőhegyes Chabalával négy hibapontos eredménnyel, míg a további három páros nyolc-nyolc-nyolc hibaponttal zárt.

A pozsonyi Nemzetek Díját összevetés után Németország nyerte, második Írország csapata, harmadik a Mannheimben is győztes Svájc. A magyar válogatott huszonnégy hibapontos összteljesítménnyel a nyolcadik helyen végzett.

A verseny záró eseménye a 150 centiméteres nagydíj volt. A magyar lovasok közül a legjobb teljesítményt az egy verőhibával, négy hibaponttal célba érő ifj. Kövy András érte el az általa kiképzett Faquitol S-el. A még fiatal lovas korosztályba tartozó Szuhai Péter a sárga Casino Royal Z-el a hármasugrás B elemét verve, egy kis időtúllépéssel, hat hibaponttal zárta a háromcsillagos nagydíjat.

135 centiméteren két napon is két hibátlan pályának is örülhettek a magyar díjugratók. A Lovassport Nonprofit Kft. és a Paul Schockemöhle versenyistálló közös tulajdonában lévő Corbluecenta Jármy Vincével és Quandro Blue PS Horváth Balázzsal is hibátlanul teljesítették a versenyszámot.

A magyar csapat vezetője Németh István szövetségi kapitány volt, az NLSF Program keretein belül a menedzseri és edzői munkákat Florian Meyer Zu Hartum és Norbert Nuxoll végezte.

Forrás és fotó: Díjugrató Szakág

Kommentek