Ifj. Szuhai Gyula három hibátlannal bekerült az ifjúsági Európa-bajnokság döntőjébe

Szuhajjj T23 1498 1200x630

A csütörtöki nap a dél-spanyolországi Olivában ismét tartogatott izgalmakat a magyar díjugrató sport kedvelői számára.

Délután rendezték az ifjúsági kategória Nemzetek Díjának második pályáját, ami egyben az egyéni verseny harmadik felvonása volt. A 140 centiméteres pályán ifj. Szuhai Gyula és Perthy Jackson ezúttal sem hibázott, nulla hibaponttal lovagolt át a célvonalon, ami azt jelenti, hogy három nap után a vadászugratásban szerzett 2,75 hibaponttal a harmadik helyről várja a 2022-es ifjúsági Európa-bajnokság szombat reggeli egyéni döntőjét.

Az ifjúsági válogatott hölgy tagjai is igencsak kitettek magukért, hiszen Ferencz Dalma Mercédesz Corradával, Kiss Lizanna Agropoint Cojanóval is négy-négy, míg Csetényi Lea Hámorral nyolc hibaponttal teljesítette a technikás, nehéz pályát.

Az ifjúsági csapat aranyérmet Belgium szerezte meg. A jelenkor utánpótlás díjugratásának erősségét bizonyítja, hogy a magyar csapat a fordulónként begyűjtött négy-négy hibapontok ellenére idén tudott a legjobb tíz csapat közé kerülni.

A fiatal lovas kategória második felvonásában az elődöntőben is nagyszerűen szereplő két páros, Alasztics Aliz - Chablis és Szuhai Péter - Casino Royal Z nyolc-nyolc hibaponttal zártak, ami azt jelenti, hogy az egyéni versenyben mindkét lovasnak megmaradt a sansza, hogy idén Európa-bajnoki döntőt lovagolhassanak. A kategóriában további három magyar lovasnak, Janik Annának, Bognár Dórának és Takács Petrának is sikerült teljesíteni a pályát, de a magyar csapat eredményhez most nem tudtak hozzátenni.

Forrás: Díjugrató Szakág

A borítókép 2022. májusában a Gróf Széchenyi István Emlékversenyen készült a Nemzeti Lovardában. Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek