Magyar távlovas a nemzetközi ranglista élén

Fekete Patridia tavlovas

Távlovaglásban a Nemzetközi Lovasszövetség kombinációs (ló-lovas párosokat rangsoroló) világranglistáját szeptemberben dr. Fekete Patrícia vezeti Janita de San Jose nevű lovával.

A páros az idei, Spanyolországban megrendezett világbajnokságon a 12. helyen zárt.

A ranglista első öt helyezettje és pontszámaik:

  1. Fekete Patrícia - Janita De S. Jose 332 pont
  2. Jarmila Lakeman - Zain Du Florival (NED) 285 pont
  3. Carlos Pacheco Perez - Ella De Fontaines (ESP) 282 pont
  4. Hh Sh Nasser Bin Hamad Al Khalifa - Lola De Jalima (BRN) 280 pont
  5. Carine Boulanger - Ph.ibn Jadara'h (BEL) 277 pont

A távlovaglás a FEI második legnagyobb szakága. A 29 éves magyar lovas a szakág kizárólag lovasokat rangsoroló nemzetközi ranglistáján az előkelő 15. helyet foglalja el.

Dr. Fekete Patrícia az Origo Sportnak nyilatkozott:

"Jelen pillanatban azt mondanám a legutóbbi versenyemen, a Fiatal Lovak Világbajnokságán elért 12. helyezésemre vagyok a legbüszkébb, mert egy elég nehéz lovaglású lóval értem el ezt az eredményt. Ráadásul már az is nagy szó volt, hogy egyáltalán kijutottunk a vb-re, ahol nagyon nehéz pálya mellett számos profi lovas képviseltette magát: arabok, spanyolok, akik a távlovaglásban a világ élvonalába tartoznak. Így magyar viszonylatban sikerült egy nagyon jó eredményt elérnünk.

... A ranglista úgy állt össze, hogy az egész évben a befejezett versenyekért kaptunk pontokat, attól függően, hogy hány induló volt, milyen helyezést értünk el, milyen kaliberű volt a verseny. A világbajnokságért például nagyon sok pontot lehetett kapni. Ezek alapján pedig mi voltunk eddig a legsikeresebbek a szezonban. Ebben a kombinációs világranglistában összesen nyolcezer induló van.

Ez nagyon nagy dolog, teljesen egyedülálló, mivel magyar lovas még soha nem állt ilyen magasan a ranglista élén, de nemcsak távlovaglásban, hanem más szakágakban sem"

Borítókép: Samorin, 2019 augusztus

Tavlovas rangsor
Kapcsolódó cikkek
Kommentek