Ötödik a magyar fogathajtó csapat Aachenben

Aachen2022 Galbacs

A hagyományos aacheni CHIO-n három fogathajtó képviselte a magyar színeket a 22 indulót számláló mezőnyben:

  • Dobrovitz József – lovai: Dax 62, Ippon, Jack, Janneman, Kadanz
  • Ifj. Dobrovitz József – lovai: Árnyék, Indiaan, Ingmar VB, Japie, Johnny
  • Ifj. Galbács Ferenc – lovai: Conversano XXVI-23, Incitato XV-28, Pluto XXXII-19, Tulipan VIII-15, Tulipan VIII-22

A magyar hajtók a mezőny második felében fejezték be a díjhajtás versenyszámot, amit az ausztrál Boyd Exell nyert 33,33 hibapontos programmal. A magyar versenyzők eredménye:

  • 13. hely Dobrovitz József - 56,97 hibapont
  • 18. hely ifj. Galbács Ferenc - 59,23 hibapont
  • 19. hely ifj. Dobrovitz József - 59,30 hibapont

A hét nemzet csapatversenyében az első szám után a magyar válogatott a hetedik helyen állt.

A pontgyűjtő versenyszámban ifj. Dobrovitz József a hatodik helyen végzett 1560 pontot szerezve. Dobrovitz József a 10., míg ifj. Galbács Ferenc a 18. lett.

A szombati maratonhajtás 8 akadályból álló, igen nehéz pályáját dr. Wolfgang Asendorf tervezte. A szám során Koos de Ronde fogata felborult és több fogatról le kellett szállniuk a segédhajtóknak. A számot a belga Glenn Geerts nyerte. A magyar hajtók közül ifj. Dobrovitz József érte el a legjobb eredményt tizedik helyezésével. A magyar csapat a maratonhajtásban elért jó eredménynek köszönhetően az ötödik helyről várta a záró versenyszámot, az akadályhajtást.

Az akadályhajtás során az alappálya eredménye alapján kialakult az összetett verseny eredménye, majd a nyerőkört a legjobb nyolc versenyző teljesítette. A hét nemzetet felvonultató csapatversenyt Hollandia nyerte, a magyar csapat az ötödik helyen fejezte be a megmérettetést. Az egyéni versenyben Boyd Exell (AUS) győzött 158,32 hibapontos eredménnyel. Ifj. Dobrovitz József (198,77 hp) a 12., Dobrovitz József (211,61 hp) a 16., ifj. Galbács Ferenc (228,29 hp) a 18. helyen zárta az aacheni megmérettetést. A nyerőkörös akadályhajtást a svájci Jérôme Voutaz nyerte a leggyorsabb hajtással. Az alappályán csak egy dupla hibátlan hajtást láthatott a közönség, mégpedig az ausztrál Boyd Exelltől.

Forrás: Fogathajtó Szakbizottság
Fotó: Sonja Scharf

Kapcsolódó cikkek
Kommentek