A magyar ifjúsági válogatott harmadszor is Nemzetek Díja győztes 2023-ban

Babolna nkverseny 202306 og

Magyarországon talán miden idők legnépesebb mezőnye áll starthoz a Bábolna Nemzeti Ménesbirok által szervezett nemzetközi díjugrató versenyen. Közel 260 lovas 350 lóval nevezett a csütörtöktől vasárnapig rendeztt utánpótlás és felnőtt nemzetközi megmérettetésre.

A póniknak és a gyermekeknek csapatversenyt az ifjúsági kategóriában Nemzetek Díját rendeztek, míg a felnőttek kétcsillagos kategóriában versenyeznek. A pályaépítő Erdélyi Magdolna, a versenybíróság elnöke Schlezák Melinda, a verseny külföldi bírója a lett Dainis Livmanis.

A verseny programjának egyik fő pontja a pénteki ifjúsági Nemzetek Díja versenyszám volt. A magyar ifjúsági csapat idén Olaszországban és Csehországban negyedik helyen végeztek, majd egy nagyon erős mezőnyben Ausztriában és két hete Somorján győzni tudtak, így ezúttal is esélyesként álltak starthoz péntek délután. Az izgalmas verseny favorit győzelemmel záródott, hiszen Pirik Zsolt egyes számú magyar csapata megszerezte a győzelmet. A csapat legjobbja ezúttal Kiss Lizanna volt, aki Cloéval kétszer is nulla hibaponttal lovagolta le a pályát. Búza Krisztián lovasa, Ferencz Dalma Mercédesz Corradával most sem hibázott, kettő hibaponttal és hibátlannal nagyban hozzájárult a magyar győzelemhez. A különítmény legelső lovasa, Gáncsos László tanítványa, Kisgergely Kata Csenge volt, aki Bizar VDL nyergében az első hibátlan pálya után a kék palánkot verve négy hibaponttal ért célba. A záró lovas, ifj. Szuhai Gyula Perthy Jacksonnal az első pályán kieső eredménye után egy szép hibátlannal zárt.

A Nemzetek Díja második helyet a magyar kettes csapat szerezte meg: Mécs Emma Jassinivel, H. Nagy Emma Hopefullyval, Kiss Maja Agropoint Cojanóval és Bódai Hanna Quintanóval. Harmadik helyen Ausztria Wolfgang Pirker által vezetett csapata végzett.

A bábolnai ifjúsági Nemzetek Díja dobogójára így két magyar és az osztrák csapat állhatott, akiknek a verseny nemzetközi bírója, a litván Dainis Livmanis, Rozmán Ferenc, a Bábolnai Lovaskör elnöke, Juhász Tibor, a Magyar Lovassport Szövetség elnökségi tagja és Szotyori Nagy Kristóf, a Magyar Lovassport Szövetség Díjugrató Szakágának elnöke gratulált.

Babolna nkverseny 202306 2

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek