Elhunyt Marco Fuste, a FEI díjugrató szakági igazgatója

M Fuste FEI 1200

A spanyol Marco Fuste 2021. február elsejétől 2023. január 5-én bekövetkezett haláláig volt a FEI díjugrató szakági igazgatója.

Nevéhez fűződik a FEI díjugrató szabályzatának teljes felülvizsgálata, a COVID miatt elhalasztott tokiói Olimpia sikeres lebonyolítása, és természetesen az ez idő alatt a világ minden táján folyamatosan zajló több ezer díjugrató esemény, köztük a FEI Lovas Világjátékok, Világkupák és Nemzetek Díja döntők. Mindig előnyben részesítette az egyeztetéseket és a konzultációt, mindig elérhető volt, és szorosan együttműködött a FEI Díjugrató Bizottságával annak érdekében, hogy a díjugrató társadalom minden résztvevője megértse a döntéseket, az okokat és a döntéshozatali folyamatot.

Marco Fuste Deborah Riplinger ideiglenes igazgatót váltotta posztján. "Ez abszolút álmaim állása. A lovak, a lovassport és különösen a díjugratás egész eddig életem részei voltak, és ez a kinevezés eddigi karrierem csúcsa. A díjugratás a FEI legnagyobb szakága, és bár tisztában vagyok vele, milyen kihívások elé állít, nagyszerű lehetőségeket látok a további terjeszkedésre, különösen Dél-Amerikában" - mondta Fuste 2021-es kinevezésekor.

Marco Fuste részt vett az 1992-es barcelonai Olimpia és a 2002-es jerezi FEI Lovas Világjátékok előkészítésében, de más sportágak rangos eseményeinek szervezésében is szerzett tapasztalatot. 2006-tól a Spanyol Lovas Szövetség díjugrató szakágának elnöke és a spanyol díjugrató válogatott szövetségi kapitánya volt. A Spanyol Királyi Lovas Szövetség legrangosabb kitüntetését is elnyerte. Tagja volt az FEI Díjugrató Bizottságának, valamint az Európai Lovas Szövetség (European Equestrian Federation, EEF) Díjugrató és Nemzetek Díja munkacsoportjainak.

Marco Fuste 60 éves volt.

Forrás: FEI
Fotó: FEI Jumping

Kapcsolódó cikk
Kommentek