Vágtat az égen: zenés videó készült a Hadik lovas jeleneteihez

Hadik

A legújabb magyar történelmi kalandfilmet 2023. március 9. óta játsszák a mozik. A Gulya Róbert komponálta főcímdalt Füredi Nikolett adja elő, és a legnagyobb Hadik-rajongók már a film legemlékezetesebb lovas jeleneteivel együtt nézhetik meg.

A hétéves háború idején Hadik András különleges küldetést kap Mária Teréziától: huszárjaival titokban fel kell vonulnia Berlinig, hogy Nagy Frigyes porosz király távollétében elfoglalják és megsarcolják az ellenséges fővárost. Hadik és katonái az éjszaka leple és mindössze hat nap alatt tették meg a 450 kilométeres távolságot, hogy váratlanul rajtaüssenek a városon és az azt védelmező helyőrségen. A támadás teljesen váratlanul éri a poroszokat és Hadik serege még azelőtt távozik az elfoglalt Berlinből, hogy az ellenség erősítése megérkezne a városba.

A film főcímdalához most egy különleges videó is készült a legemlékezetesebb lovas jelenetekkel. „Isten a huszárt a lovával együtt teremtette. A film egyik különlegessége, hogy a huszárokat alakító színészek a forgatás előtt intenzív lovasoktatásban részesültek. A felkészülés pedig annyira jól sikerült, hogy a forgatáson Trill Zsolt már dublőr nélkül, a háta mögött hetven lovassal rohamozta meg az ellenséget. Egy lélek és két test” – mondja a Hadik Andrást alakító Trill Zsolt a film egyik legszívhezszólóbb jelenetében.

Forrás: Index, Port.hu
Fotó: Hadik

Kapcsolódó cikk
Kommentek