Jármy Vince és Carbon Girl Z nyerte a nap legmagasabb versenyszámát

Jarmy V Carbon og

A szombati nap legmagasabb, 145 centiméteres versenyszámára, a Big Tourra 65 lovas nevezett, a helyezettek között 30.000 euró össznyeremény oszlott meg. A versenyszám a vasárnapi nagydíj minősítője volt.

Az NLSF program párosa, Jármy Vince és a 9 éves, Baloubet du Rouet apaságú Carbon Girl Z a 31. helyen lépett pályára. Megszerezték és a szám végéig meg is tartották a vezetést egy nagyon gyors hibátlannal. A második helyet a német Jörne Sprehe szerezte meg szintén egy kilencéves lóval, Starlindával. Harmadik az osztrák csapat egyik klasszisa, Gerfried Puck és Equitron Melody vd Smidshoeve.

7 01
Jármy Vince - Carbon Girl Z

Görög győzelem a fiatal lovak döntőjében

Szombaton került sor a fiatal lovak döntőjére 130-135 centiméteres magasságon egyszeri összevetéssel. Igen tekintélyes mezőny, 54 páros gyűlt össze a Magyar Sportlótenyésztők Egyesületének versenyszámában, amelynek összdíjazása 3000 euró volt.

A mezőny közel fele, 23 páros minősült az összevetésre. Ezt Helmut Schönstetter és De Luxe de Plaisir nyitotta meg egy gyors hibátlannal. A német versenyző összesen három lovat juttatott az összevetésbe, ebből kettővel sikerült hibátlanul teljesítenie.

A másodikként pályára érkező Angelos Touloupis – Domino Z páros azonban átvette a vezetést és nem is talált legyőzőre. A második helyen egy magyar páros zárt: Németh Zsolt Cornet Obolensky apaságú ménje, Cornet Champion-N Mráz Tamás lovaglásában egy szépen csillogó ezüstérmet szerzett.

4 01

Mécs Emma nyerte a Five Star Horse Auction díját

125 centiméteres magasságon, 1000 eurós összdíjazással indult a nap, a Five Star Horse Auction Díjáért szálltak nyeregbe a versenyzők, összesen harmincketten.

A nap első versenyszámának startlistáján döntően magyar lovasok szerepeltek, és az eredményhirdetésen is a magyar himnusz csendült fel.

Az első helynek ezúttal Mécs Emma örülhetett, aki a Chacco-Blue apaságú PM Chaccerát lovagolta. Az utolsó előttiként induló Babos Gréta rendkívül gyors lovaglással igyekezett az élre kerülni, teljesítménye Timpex Inkával a második helyre volt elég. Néhány tizedmásodpercnyi lemaradással harmadik ifj. Kövy András és Manitu 88.

3 01

Svájci győzelem az Alpexavit versenyszámában

28 lovaglást, ebből 14 hibátlan pályát láthatott a közöség 140 centiméteren a 3000 euróval díjazott versenyszámban.

Az elsőséget a svájci Eva Gautschi szerezte meg Oreo vom Weihergut CH nyergében, második Debreczeni Éva és Cortez, akik ezen a magasságon számos győzelmet elkönyvelhettek már a Nemzeti Lovardában. A német Michael Viehwegé lett a harmadik hely Casito von der Wuehr nevű heréltjével.

0 TS5 1908
Eva Gautschi - Oreo vom Weihergut CH

Kiss Lizanna nyerte a Gold Tourt

A szombati napot a Gold Tour, egy 130 centiméteres, kétfázisos versenyszám zárta 49 indulóval a a Regale 1500 eurós pénzdíjáért.

13 lovasnak sikerült mindkét fázist hibátlanul teljesítenie, köztük a leggyorsabb Füzér Gábor tanítványa, Kiss Lizanna volt Cloé nevű kancájával. Bognár Dóra és Calli Top épp csak hajszálnyival volt lassabb, így az övék lett a második hely. Harmadik Zárug Annamária és Firefly.

2 TS5 4114
Kiss Lizanna - Cloé

A verseny főtámogatója a Szerencsejáték Zrt.

Fotó: CSIO Budapest / lovasfoto.hu – Krisztina Hajdu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek