A budapesti CSIO-k történetének legnagyobb mezőnye 140 centiméteren

Kovacshenri og

Az eredeti kiírás szerint 2000 euró volt, de a hatalmas indulói létszámnak köszönhetően végül 4000 euró lett a tétje a Honvédelmi Minisztérium támogatásával megrendezett 140 centiméteres CSIO*** Medium Tour Sportoló Nemzetért Díjnak.

A versenyszem a Budapesten megrendezett CSIO versenyek történetének legnépesebb mezőnyét hozta 103 induló párossal. A nemzetközi versenyszabályzat vonatkozó passzusa szerint száz fő feletti indulói létszám esetén a mezőnyt két részre osztják megduplázva ezzel a helyezéseket. Így ezúttal a Nemzeti Lovardában is két első, második, illetve harmadik helyezettnek szólt a taps.

A két győztes páros a szlovén Urh Bauman és Butterfly Effect, valamint a finn színekben versenyző Kovács Henri és Tambourino lett. Az utolsóként induló Kovács Henri egy fantasztikus hajrával a második helyet is megszerezte a Baloubet du Rouet apaságú The Flash nyergében. Szintén második 2019 magyar bajnoka, Vándor Zsófia és Quintus. A bronzérmes helyeket az osztrák Christoph Obernauer – Kleons Jana és a svájci Adrian Schmid – Cellestial’s Curly párosok nyerték el.

A lovasok Jacqueline Schmiedertől, a versenybíróság képviselőjétől, Szotyori Nagy Kristóftól, a Magyar Lovassport Szövetség alelnökétől és Varga Istvántól, a Gróf Nádasdy Ferenc Huszárosztály parancsnokától fogadták a gratulációkat.

1 2cs 1 SC4 3828
Urh Bauman - Butterfly Effect
1cs 1 SC4 3818
Kovács Henri - Tambourino

Andrea Herck győzött 145 centiméteren

A csütörtöki versenynap legrangosabb versenyszáma 145 centiméteres magasságon zajlott a Nemzeti Lovardáért Alapítvány díjáért, 4000 euró összdíjazásért. A közönségnek ezúttal sem lehetett oka a panaszra, hiszen 72 versenyző lovagolt a pályára.

Hiába a népes mezőny, a dobogós helyezések sorsa már a verseny első harmadában eldőlt, a szünet után pályára lovagló indulók közül egyedül Angelos Touloupis tudott bekerülni a helyezettek közé.

A leggyorsabb hibátlant a román Andrea Herck és a tíz éves Epsilon de Roulard teljesítette. Kicsivel több, mint egy másodperccel lemaradva vágtatott át a célvonalon Equitron Melody vd Smidshoeve nyergében az osztrák Gerfried Puck. Honfitársa, Christoph Obernauer Kleons Can Fly nevű heréltjével hajszálnyi lemaradással csúszott a harmadik helyre.

A lovasok a díjakat Karig Gábortól, a Nemzeti Lovardáért Alapítvány alapítójától vehették át, a versenybíróság nevében Karin Schindele gratulált.

1 SC4 5023
Andrea Herck - Epsilon de Roulard

Kovács Roland az élen a Bronze Tourban

41 induló sorakozott fel a CSI1* Bronze Tourban az MTVA díjáért. A 125 centiméteres magasságú versenyszám összdíjazása 1000 euró volt. A lovasoknak Bernardo Costa Cabral pályáján 11 számozott akadályt kellett leküzdeniük 12 erőkifejtéssel.

A mezőny felének sikerült hibátlanul teljesíteni a pályát. A fordulatos versenyszámban sorra vették át egymástól a vezetést a lovasok. A leggyorsabb hibátlant Kovács Rolandtól és Lagretta HB nevű kancájától láthatta a közönség. A győztes páros mögött mindössze négy tized másodperccel lemaradva a második helyen zárt Simicska Anna és Dante, harmadik Szuhai Péter és a hét éves My Concept PS.

4 1 01 SC4 2348
Kovács Rolandt - Lagretta HB

Szlovák győzelem a fiatal lovak versenyszámában

A versenyszám összdíjazása 2000 euró volt. A 445 méter hosszúságú pályán 11 akadály, 12 erőkifejtés várta az 55 indulót.

Először a hatéves lovak léptek pályára 125 centiméteren, majd a szünetet követően már 130 centiméterre emelkedett az akadályok magassága a hétéves korosztály számára.

A négynapos versenyhétvége első tiszteletkörét a szlovák színeket képviselő David Horvath és a magyar tulajdonban lévő Nibolensky vezethette. A második és harmadik helyezést Mráz Tamás szerezte meg I’m Georgia Blue PS és Cornet Champion-N nevű lovaival.

3 SC4 1907
David Horvath

A verseny pénteken reggel fiatal lovak versenyszámával folytatódik az az Immunovet Díjáért.

A verseny főtámogatója a Szerencsejáték Zrt.

Fotó: CSIO Budapest / lovasfoto.hu – Krisztina Hajdu

Kapcsolódó cikk
Kommentek