MSLT Csikóchampionátus 2024.

Csikochamp2024 1200

Idén is megrendezésre kerül az MSLT Csikóchampionátusa.

Részt vehetnek 2024-ben született, augusztus 20-án minimum két hónapos, magyar sportló vagy magyar sportfélvér fajtájú csikók. Feltétel, hogy a csikó tulajdonosa rendelkezzen aktív 2024-es MSLT tagsággal. A csikónak lóútlevéllel még nem kell rendelkeznie a rendezvény időpontjában, de a csikóbejelentést meg kell tenni az egyesület felé.

Az MSLT idén is lehetőséget biztosít csikójelölésre a rendezvény után, az igényeket a nevezési lapon lehet jelezni.

Lehetőség van résztvenni a Five Star Auction csikóaukción is, aminek videó- és fénykép anyaga augusztus 19-én, hétfőn készül el. A részvételi szándékot a nevezési lapon kell jelezni.

Állategészségügyi feltételek az anyakancákra nézve:

Lóútlevél, a melynek tartalmaznia kell a következőket:

  • Lóinfluenza elleni vakcinázás igazolása /alapimmunizálás: első oltás, majd 21-92 napon belül második oltás, utána mindig 6 hónapon belül emlékeztető oltás, + 21 nap
  • Fertőző kevésvérűségről szóló egy éven belüli negatív vérvizsgálati eredmény
  • Takonykórról szóló három éven belüli negatív eredmény

Nevezési díj

55.000 Ft, ami tartalmazza a bokszdíjat augusztus 20-ára. Előző napi (augusztus 19.) érkezésre 10.000 Ft bokszdíj kerül felszámításra.

A nevezéshez 2-2 jó minőségű fényképet és videót kell csatolni a csikóról és a kancáról is. Ez a részvétel feltétele. A nevezés nem jelent azonnal részvételi lehetőséget. Legkésőbb 2024. augusztus 5-én írásban tájékoztatják a döntésről a tulajdonosokat.

Kapcsolódó cikkek
Kommentek