40 éves lett a világ legidősebb lipicai ménje

Neapolitanonima

Egészen pontosan negyvenedik születésnapját ünnepli április 11-én a Bécsi Spanyol Lovasiskola büszkesége, az előadások egykori sztárja, Neapolitano Nima I.

Neapolitano Nima I. 1979. április 11-én hajnali 2 óra 40 perckor született a piberi ménesben. Jelenleg a Nemzetközi Lipicai Szövetség legidősebb regisztrált lipicai ménje.

Neapolitano Nima I. 26 éves koráig szerepelt a Bécsi Spanyol Lovasiskola előadásaiban, specialitása a levád volt, amivel mindig lenyűgözte a közönséget. Karrierje során beutazta a világot, lovasai elmondása szerint mindig élvezte a fellépéseket és a neki kijáró az ünneplést. Kiképzője és lovasa Andreas Harrer volt. Neapolitano Nima I. 14 éve jól megérdemelt nyugdíjas pihenőjét élvezi Piberben.

Születésnapján a Bécsi Spanyol Lovasiskola vezetői, Sonja Klima és Erwin Klissenbauer mellett Stájerország tartományi vezetője, Hermann Schützenhöfer is meglátogatta a szépkorú mént.

Neapolitanonima 1
Neapolitano Nima I. két oldalán Ervin Klissenbauer és Sonja Klima, a Bécsi Spanyol Lovasiskola vezetői, a kép jobb oldalán Erwin Movia ménesmester

Egy könyvbemutató tette még emlékezetesebbé a jeles alkalmat, hiszen Nima 40. születésnapja alkalmából jelent meg a róla írt könyv Neapolitano Nima I. - A fehér gyémánt címmel.

Neapolitanonima 2
A 40 éves Neapolitano Nima I. életrajzírójával, Rudolf Kuzmickivel

Mi mást is mondhatnánk még? Még sok-sok boldog születésnapot, Nima!

Forrás és fotó: Spanische Hofreitschule

Kapcsolódó cikkek
Kommentek