Rekord számú nevezés a szabadidőlovasoknál Szilvásváradon

Szlsz szvarad 2024 1200

Hatalmas élmény, minden vonatkozásában siker és boldog közösségi élmény volt a Szabadidőlovas Szakág Szilvásváradi rendezvénye. Óriási divat lett a „nyaralós verseny” és mondhatni maga Szilvásvárad a szabadidőlovasok körében. A júliusi eseményre négyszázötven nevezés érkezett, ami rekordnak számít.

A szponzorok érdeklődését is felkeltette az extra számú nevezés, így több, mint kétmillió forint értékű tárgyjutalmakból álltak össze a csomagok és a támogatók közül többen a díjátadáson is részt vettek.

A megszokott napirenden túl egyéb szórakoztató programok is zajlottak. Folytatódott a fesztivál hangulat a Vesszőparipa versennyel, ami a turistákat is bevonzotta a sétalóutcáról. Több gyermek kipróbálta a helyszínen ezt a sportot, ami kizárólag kiegészítőként és show elemként jelent meg a versenynapon. A Material Horses csapata számos programmal készült a nyeregalátét tervezéstől kezdve a pinata-n át a tomboláig. A Justhorse standjánál minden a versenyre nevezett lovas részt vett egy sorsoláson, amelynek fődíja egy szép nyeregalátét volt.

A bírói gárda tagjai, Czuczor Éva, Kempelen Judit, Betegh Andrea, Gál Zsófia Eszter, Sepsi Andrea, Bubán Zsolt és Bencsik József vezetésével zökkenőmentesen zajlott a rendezvény.

A Szabadidős Döntőhöz hasonló esemény a döntőre való felkészülést is segítette. A lovasok nevezéseinek tükrében elmondható, hogy egyre tudatosabban készülnek a klubok az őszi döntőre. Évközben is keresik az alkalmat a nagyobb megmérettetésekre és felmérik az esélyes ellenfeleket.

A szabadidős lovaglás újabb átalakuláson megy keresztül. A jelenlegi állapotok szerint megmaradnak a kisebb versenyek (amelyek már nem is olyan kicsik), megerősödnek kialakult infrastruktúrával rendelkező helyszínek, tudatosan építik fel az edzők az éves stratégiát, de nyitottak a tervezettnél több versenyre is elmenni. A versenyzési és a versenyrendezési kedv is egyre növekszik. Egyre gyakoribb, hogy több klub összefog, lovardákon átívelő koalíciókat alkot és egymást támogatva szervezik eseményeiket.

Szlsz szvarad 2024

Szöveg: Csilló Rita
Fotó: Császár Fotó

Kapcsolódó cikk
Kommentek