A 2014-es év utolsó országos díjugrató randevúja

Mik
Mikulás- Bálint Gábor

Nagy népszerűségnek örvendett az év utolsó fedettpályás díjugrató versenye. A Nemzeti Lovardában négy napon át ugratták lovaikat a díjugrató lovasok. A verseny szombatján még a Mikulás is, a népszerű versenybíró, Bálint Gábor személyében meglátogatta a résztvevőket és sok-sok ajándékot osztott ki a puttonyából.

Minden kategóriában három minősítő versenyszámmal lehet kvalifikációt szerezni a március végén megrendezésre kerülő Fedettpályás Döntőre. A lovak stílusversenyében a legmagasabb pontot, 8,5-t,az Agropoint Cassiloc apaságú rádiházi tenyésztésű  5 éves szürke kanca, Rádiháza Gucci Burucs Borbálával és a 6 éves Conello apaságú fedezőmén Cariba Dam Faluhelyi  Ádámmal kapták a stílusbíroktól. A fiataloknál a vasárnapi B1/a kategóriában született a legmagasabb stíluspont, Janik Attila tanítványa, Kramer Vivien 8,4 stílusponttal emelkedett ki.

Burucs Borbála-Rádiháza Gucci

A verseny legnagyobb kategóriájában, pénteken a 130 cm-es A/2 *-ben, a régi formáját idéző kabókapusztai Varga Balázs és Lux V győzött. Második lett az idei év Magyar Bajnokság negyedik helyezett párosa, a nyíregyházi Técsy Attila és Chacco. Harmadik helyen végzett a januártól felnőtt szövetségi kapitány posztot betöltő, Németh István Lina nyergében.

Varga Balázs-Lux V (fotó: lovasfoto.hu)

Második napon szintén szoros küzdelmet hozott az A/2, ahol a 2014-es év tenyészverseny utánpótlás kategóriáját megnyerő, ifj.Gombos László és Agropoint Cérna nyertek, megelőzve a Prosper lovasklub lovasait, Szotyori Nagy Kristófot Timpex Csárdaszépével és Zárug Gyulát a 6 éves Chacconnal.

A huszonhetedik a 135 cm-re kiírt A/2 ** a verseny legmagasabb versenyszáma volt, ahol a nemzetközi pályaépítőnk, Karádi László pályáját hat lovas tudta hiba nélkül teljesíteni. Az összevetésben egyedüli hibátlanként a Romániából érkező, Irimia Constantin a hatalmasakat ugró Tanja nyergében szerezte meg a győzelmet, megelőzve az idei  fedettpályás felnőtt döntő harmadik helyezettjét, Rezgő Zoltánt, aki most a pej Chacco-Prinzet lovagolta és harmadik helyen végzett a ceglédi Faluhelyi Ádám Casoletta páros.

Irimia Constantin-Tanja (fotó: lovasfoto.hu)

A versenyen még a domaszéki Szekeres Ágota és hűséges társa Cordoba alkotott maradandót aki mindhárom startjában hibátlan maradt és két győzelmet is szerzett.

Ezzel lezárult az országos fedettpályás díjugrató szezon, folytatás már 2015-ben, január utolsó napjaiban a gombai Fetti lovardában.

Kommentek