Ismét Championátus első forduló Kiskunhalason

Rangos díjugrató verseny házigazdája lesz Kiskunhalas 2014. július 31-től augusztus 3-ig, mert ekkor rendezik a 2012-ben is nagy közönségsikert aratott Championátus és Országos Minősítő versenyt. Rózsahegyi Róbert versenyigazgató elmondta, hogy az ország legjobb magyar díjugratói, a legjobb hazai bírák előtt mérik össze tudásukat. A halasi rendezés egyben azt is jelenti, hogy hazai közönség előtt versenyezhetnek városunk lovas klubjainak országosan is ismert díjugratói, amely komoly motiváció nézőnek, sportolónak.

A halasi rendezők szerint nagyon sok lovas érkezése várható városunkba, alig két héttel az esemény előtt már több mint 200 start igény jelentkezett, amely várhatóan a 800-at is meghaladja majd a végén. Mindez folyamatos programot jelent a kilátogató közönségnek reggel 8 órától késő délutánig. A közönség óriás kivetítőn kapja a zsűrivel szinte azonos időben a lovasok elért eredményeit, idejét, hibapontjait. A RiderLine-nak (www.riderline.net) köszönhetően a világ bármely pontján online adásban követhetik az éppen pályán lévő lovas produkcióját.

A színvonalas pályaépítésről, a látványos, dekoratív akadályok elrendezéséről a nemzetközi minősítéssel rendelkező Erdélyi Magdolna és csapata gondoskodik. Az már most biztos, hogy a rendszeresített istállók nem lesznek elegendőek a várhatóan több mint 150 ló elhelyezésére, ezért mobil bokszokat helyeznek el a lovas bázis területén. Rózsahegyi Róberttől azt is megtudtuk, hogy a nézők egyéb szórakozásáról a hagyományos kirakodó árusok gondoskodnak és, aki megéhezik vagy megszomjazik, az is megtalálja a számítását a Sóstó Csárda által kitelepített étteremben és büfében, ahol a már említett RiderLine online közvetítés óriás képernyőn lesz követhető. A versenyigazgató kiemelte a Halasi Városgazda Zrt. dolgozóinak munkáját, akik a pályák megfelelő előkészítésére komoly figyelmet fordítanak. Jó hír, hogy mindezt a sportos, családoknak különösen ajánlott programot térítésmentesen látogathatják meg az érdeklődők, mert a belépés ingyenes lesz a Fazekas Mihály utcán található lovas arénába. A verseny hivatalos honlapja: www.lovashirek.hu oldalon található.

Kép-szöveg: Kovács Iván

Kommentek