Országos Minősítő Kiskunhalas 2014

A májusi elsejei hosszú hétvégén országos minősítő verseny került megrendezésre a lovasok által közkedvelt kiskunhalasi pályán, amely a nemzetközi szinten elismert pályaépítő Werner Deeg szerint, Európa egyik legjobb füves versenypályája.

Fotó: Kovács Iván

A Puissance versenyszámban Hegedűs Kristóf 193 cm-el győzedelmeskedett Cantona R nevű lovával, második lett Jován Richárd Jethroval, őt követte Burucs Borbála a 15 éves Mamma Mia-val. Az A/2 * hiba-idő versenyszámban Márki Zoltán lovagolt a leggyorsabban. Az 5 éves lovaknál ifj. Szabó Gábor által lovagolt Timpex Fényév 8,3 stílusponttal nyerte meg a versenyszámot. A 6 éveseknél szintén a nyíregyházi lovas által, ifj. Szabó Gábor és a fiatal lovak világbajnokságát is megjárt Timpex Emlék álltak az élre.

A pénteki A/2 ** egyszeri összevetéssel zajlott, ahol Szász Attila és a pej herélt Anareno bizonyult a leggyorsabbnak az összevetésben.

Szombati napon A/3* ban ismét ifj. Szabó Gábor nyert, óriási sárga kancájával Timpex Benitával. Az 5 éves lovakat Piroska Zoltán nyerte mezőhegyesi tenyésztésű Frida (Marketplace X Lord Calando ) nyergében. A szombati 6 éves versenyszámban újra a Timpex ménes által tenyésztett lovaké volt a főszerep, hiszen Timpex Emlék elsőként és Timpex Ezüst másodikként végezetek.

Az időjárás sajnálatos módon, vasárnapra nem kedvezett, így erre a napra a nevezések száma nagy mértékben csökkent, de ifj Szabó Gábor győzelmeinek ez sem vetett véget, hiszen az 5 és a 6 éves lovak versenyszámát is megnyerte.

A nap fénypontja a GP sorozat első fordulója volt, ahova 15 nevezés érkezett. A lovasok közül senki sem teljesítette hibátlanul a pályát, Burucs Borbála és Mamma Mia 5 hibaponttal állhattak az élre,őt követte öccse Burucs Barna és Sir Winston C, harmadik helyen pedig az egész hétvége alatt legtöbb helyezést elnyert ifj. Szabó Gábor és Timpex Cabale végzett.

A következő Országos Minősítő verseny Tápiószentmártonban május 9-én veszi kezdetét, amit a Riderline élőben közvetít.

Kommentek