A Nemzeti Lovassport és Sportlótenyésztési Programról

NLS Foldal og

A Magyar Lovassport Szövetség előterjesztésére Magyarország kormányának támogatásával 2022-ben elindult a Nemzeti Lovassport és Sportlótenyésztési Program. Az elsődleges elképzelések szerint csak a három olimpiai szakágat érintette volna, de az eredményességeket figyelembe véve a lovastorna és fogathajtó szakágak is részeseivé váltak a programnak.

A Magyar Lovassport Szövetség elnöksége megalakította a Nemzeti Lovassport és Sportlótenyésztési program koordinálására, szabályozására és felelősséggel való vezetésére az NLSF Bizottságot és megalapította a 100%-ban MLSZ tulajdonában lévő Lovassport Fejlesztésért Felelős Sportszervező és Szolgáltató Nonprofit Kft.-t, röviden Lovassport Nonprofit Kft.-t. A Bizottságban három fogathajtáshoz kötődő szakember is helyet kapott, elnökként Lázár Vilmos, tagként Lázár Zoltán és Tóth Tamás.

A program legfőbb célja minden szakágban a magyarországi élsport minőségi és eredményességi javítása, hogy a program lehetőségeit kihasználva jobb eredményeket érjen el, mint az elmúlt évtizedben. Anyagi mértéke Magyarországról nézve kifejezetten magas, de az összes szakágra kivetítve a díjugratást, díjlovaglást, lovastusát, lovastornát és fogathajtást nézve sok részre oszlik szét.

A program elszámolási időszaka 2023. december 31-én zárul.

Forrás: Lovasaink útja az olimpiára

Kapcsolódó cikkek
Kommentek