Csemő lovasa Nyerte a Nemzeti Vágtát

Donto900Og

Mindkét nap telt házzal zajlott a tizedik Nemzeti Vágta a Hősök terén. A verseny idén is több száz települést mozgatott meg, de az izgalmas futamok után a döntőből végül Csemő lovasa, Petrik Tamás került ki győztesként. A Szent István Pezsgő Díjugratás - Magasugrató versenyének idei győztese pedig Hegedűs Kristóf lett.

Jótékonyság és szórakozás lovakkal és lovak nélkül

Az Adrenalin Kocsitoló Versenyben Kocs csapata győzött, a második helyet Tata csapata szerezte meg. A kajakosokból és az Operettszínház szólistáiból álló Vizeshatos csapat ereje csak a harmadik helyre volt elég.

Adrenalin Kocsitoló Verseny

Az OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamát ismét Sipos Imre nyerte, ezzel rekordot döntve, hiszen korábban még senki nem duplázott két egymást követő évben.

„Elképesztő volt ismét átélni azt a hatalmas adrenalinlöketet, amit a Nemzeti Vágta képes nyújtani. Mind nagyon izgultunk a verseny előtt és őszintén szólva sokkal keményebb volt az idei futam, mint a tavalyi. Nagyon örülök az első helynek és annak, hogy a győzelmemmel 500.000 Ft-tal tudom támogatni a Magyar Lovasterápia Szövetséget.” – nyilatkozta az idei bajnok, aki hagyományőrző Mogyoródi Sándor-huszárként is részt vett a lovas fesztiválon.

A két újonc színész, Adorjáni Bálint és Bács Péter, bár nem tudták megszorongatni Imrét, vérre menő csatát vívtak a második helyért, amiből végül Bálint került ki győztesen.

A Jótékonysági Sztárfutam minden indulója 200.000Ft-tal tudta támogatni az általa választott alapítványt.

Sipos Imre, a 2017-es Jótékonysági Sztárfutam győztese

Nyeregben kicsik és nagyok

A Kishuszár Vágtában résztvevő 10-16 éves fiatalokra ugyanazok a versenyszabályok vonatkoztak, mint a felnőttekre. A döntőt Viszus Viktória nyerte Fülöpháza színeiben Fanni nevű pónijával. Második helyen a Csetényt képviselő Vörös Tamara, harmadikként Orosháza lovasa, Mórocz Mercédesz ért célba.

A Szent István Pezsgő Díjugratás - Magasugrató Verseny idei győztese Hegedűs Kristóf lett, aki lovával, Sai Pan Z-vel 182 centiméteres ugrást teljesített.

Az ötödik alkalommal megrendezett OMÉK 2017 Nemzetközi Futamon 12 ország lovasa állt rajthoz a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok shagya-arab lovaival. A döntőbe Kína, Szerbia, Suriname, Üzbegisztán, Csehország és Magyarország lovasa jutott. A futam ezúttal a kínai versenyző, Bate Bayier győzelmét hozta. A második helyen a szerb, harmadikként a suriname-i lovas végzett.

OMÉK 2017 Nemzetközi Futam

A Kincsem+ Fogatvágtát a Bugaci ménest képviselő ifj. Juhász László nyerte.

Kincsem+ Fogatvágta

A legsportszerűbb lovas

Az idén a legsportszerűbb résztvevőnek járó Szentkirályi Fair Play Díjat Temerin lovasa, Nagy Arnold kapta. Arnold a döntőben a második helyen lovagolt, de Füzér lova a futam során kifelé dőlt, határeset volt, hogy lekeresztezés történt-e.  Ezt Arnold sportszerűen fogadta, a harmadik helyen végzett.

A díjat az etikus versenyzést, a lovasversenyek szellemiségét és szabályait leginkább tiszteletben tartó résztvevőnek ítélik oda. A díjról egyöntetűen döntött a négytagú zsűri: Lázár Vilmos, a Nemzeti Vágta elnöke, Lázár Zoltán, a Nemzeti Vágta szakmai tanácsadója, Babochay György, a Nemzeti Vágta versenybíróságának elnöke és Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. társtulajdonosa.

Temerin lovasa, Nagy Arnold átveszi a Szentkirályi Fair Play Díjat Lázár Vilmostól

A döntő vágta

16 magyarországi és négy határon túli Elővágta eredménye alapján dőlt el, hogy mely lovasok képviselhetik településeiket a Hősök terén. A Nemzeti Vágta döntőjének mezőnye a következőképpen alakult:

Baja képviseletében Németh János My Boy Mennydörgés nyergében

Csemő színeiben Petrik Tamás, lova: Vicces

Debrecen színeit Hajdú László képviselte Lipto nevű lovával

Füzérért Kun Ferenc lovagolt, Colonia Victoria nyergében

Temerint Nagy Arnold képviselte, lova: Fantázia

A döntőben végig kiélezett volt a küzdelem. Végül a tavalyi füzéri bajnok, Kun Ferenc nem tudta megvédeni címét, Csemő lovasa, Petrik Tamás előzte meg őt.

A győztes Csemő lovasa, Petrik Tamás

A 2017-es Nemzeti Vágta programját a Mátai Ménes csikósai és nóniusz lovai zárták.

Forrás: vagta.hu

Kommentek