Ifj. Dobrovitz József kettes- és négyesfogattal is országos bajnok

Melykut og

Mélykúton rendezték a CAN-A kategóriás Egyesfogathajtó, Kettesfogathajtó és Négyesfogathajtó, valamint a CAN-B kategóriás Kettesfogathajtó Országos Bajnokság Döntőjét.

2023-ban Magyar Bajnokság dobogójára az alábbi versenyzők állhattak fel:

CAN-B Kettesfogat kategória:

  • 1. Makoviczki Richárd (lovai: Nonius XII-157 Eminens, Nonius XII-128 Dakar, Nonius XII-129 Zsálya)
  • 2. Csizovszki Gergő (lovai: Conversano Majki, Conversano Lator)
  • 3. Szalai József (lovai: Bátor, Büszke)

CAN-A Egyesfogat kategória:

  • 1. Kun Andrea (lova: Firminus)
  • 2. Rondzik Gábor (lova: Tulipan XXI-8)
  • 3. Posta Dávid (lova: Favory Prímás)

CAN-A Kettesfogat kategória

  • 1. Ifj. Dobrovitz József (lovai: Indiaan, Idaho, Szikra)
  • 2. Ifj. Fekete György (lovai: Jason, Dínó, Marlando-T)
  • 3. Kákonyi Norbert (lovai: Ficsúr, Somos, Széplak Sárkány)

CAN-A Négyesfogat kategória

  • 1. Ifj. Dobrovitz József (lovai: Janneman, Japie, Johnny, Kadanz, Jack)
  • 2. Tóth Simon Sándor (Neapolitano Nimród, Báró, Siglavy Capriola Délceg, Harcos, Favory XXXVII-15 Figura)

Ifj. Dobrovitz József a következőképp összegezte szereplését a döntőben: „Opauszki Attila nagyon-nagyon jó pályát épített, úgy gondolom, hogy nemcsak országos bajnoki döntőhöz méltó volt, hanem nemzetközi szinten is abszolút megállná a helyét. Megvoltak a maga trükkjei, illetve a pálya karakterisztikája nagyban hasonlított azokhoz a típusú kihívásokhoz, amiket külföldön hajtottam, a szűk állításokkal, fordulókkal-visszafordulókkal, a kevés egyenes szakasszal. Az alapidő talán lehetett volna kicsit szűkebb, de ettől függetlenül is egy kiváló pálya volt. Kettesfogatban Idaho és Szikra ment. A melegítés annyira nem sikerült, mint terveztem, de szerencsére a pályán nagyon jól teljesítettek lovaim, tudtam velük folyamatosan haladni jó ütemben és közben szűken fordulni. Úgy gondolom, elégedett lehetek velük is és a saját teljesítményemmel is ebben a kategóriában.

A négyesnél sajnos nem volt annyi időm bemelegíteni, mint szerettem volna. Hármat ütöttem, mindegyiket balról, ott a bal hátsó lovammal nem voltam megelégedve, nem úgy ment, mint amihez hozzá vagyok szokva, valószínűleg én is hibáztam, de ezt majd visszanézem a videón. Nem vagyok megelégedve ezzel a teljesítménnyel, mert ennyi hiba nem elfogadható. A lovak képesek rá, mert Mezőhegyesen ugyanezzel a fogattal egy verőhibával jöttünk le, most kicsit talán dekoncentráltabbak voltunk, majd az elemzés után többet tudok mondani. Ettől függetlenül mind a kettő bajnoki címnek rettentően örülök és büszke vagyok a csapatomra, akik egész évben segítenek, nekik is köszönhető, hogy ezt a duplázást meg tudtam csinálni. Terveim szerint kettesfogattal legközelebb a világbajnokságon versenyzem, négyesfogatommal pedig az Európa-bajnokságon, ami augusztus végén lesz. Köszönöm a szponzoraimnak, hogy támogatnak, szurkolóinknak pedig szintén hálás vagyok, köszönjük az egész csapat nevében.

Itt Mélykúton pedig nagyon jól éreztük magunkat, a szervezők igazán értünk dolgoztak és gondoskodtak rólunk. Köszönjük!"

Ifj. Fekete György, felnőtt bajnoki ezüstérmes kettesfogathajtó kategóriában így nyilatkozott a verseny után: „Jól sikerült a mai nap, jól mentek a lovak. Egyet ütöttem és alapidőn belül értem be. Nagyon tetszett a pálya, minden része tökéletesre sikerült, ezt az egy labdát azért sajnálom, a 17D-ben vertük le, túl gyorsan fordultunk a következőre és ott kicsúsztunk kicsit. Az alapidő talán picit ki volt tolva, de ez a maximum kritika, amit mondani tudok, Opauszki Attila tökéletes munkát végzett. Összességében a maraton majdnem 100, akadályhajtás 90%- ban sikerült, a díjhajtáson pedig dolgozunk tovább.

Úgy gondolom, az év legjobb versenyén vettünk részt itt Mélykúton, a rendezőktől maximális odafigyelést és törődést kaptunk, köszönjük szépen! Továbbá szeretnék gratulálni ifj. Dobrovitz Józsefnek a bajnoki címeihez és elmondhatom, hogy közös kategóriánkban nagyon jó és motiváló vele versenyezni, ami engem is mindig jobb eredmények elérésére sarkall.

További terveink között a világbajnokság szerepel még ebben az évben."

Forrás: Fogathajtó Szakág, NLSF – Driving
Fotó: NLSF – Driving

Kapcsolódó cikkek
Kommentek