Győzelem Hollandiában: már a szeptemberi világbajnokságra készül Hölle Martin

Holle Martin 202307 og

Hölle Martin győzött a világbajnokság előtti egyik legnagyobb és legfontosabb versenyen Beekbergenben, Hollandiában. Mellette még Osztertág Kristóf, Papp János és Paulovics Ágnes képviselték a magyar színeket.

Hölle Martin 35.68 ponttal nyerte a díjhajtást Eppivel és Juventusszal. Osztertág Kristóf a negyedik helyen végzett a több mint ötven fős kettesfogat mezőnyben Mirakel és Sebes nevű lovaival. Papp János mezőhegyesi nóniusz fogatával 59.97 pontos eredménnyel a 19. helyen végzett a nagyon erős négyesfogat mezőnyben. Paulovics Ágnes L-Grappa WK nevű lovával a meghívásos VIP kategóriában teljesítette a díjhajtást, ahol az előkelő második helyet szerezte meg 50.86 hibapontos programmal.

A maratonhajtás pályaépítője a holland 4-es szintű pályaépítő Johan Jacobs volt. A második versenyszámban Hölle Martin tovább növelte előnyét, ugyanis a kiváló negyedik helyet szerezte meg, ezzel több mint 13 ponttal vezetett a két nap utáni eredménylistán. Osztertág Kristóf eredményesen szerepelt és a maratonon megszerzett hatodik helyével összetettben a harmadik pozícióból várta a folytatást. Papp János a 30 négyesfogatot felsorakoztató négyesfogat mezőnyben a 12. helyet szerezte meg, Paulovics Ágnes pedig harmadik lett a VIP kategóriában.

A mindent eldöntő akadályhajtást követően a kettesfogatoknál Hölle Martinnak szólt a taps, aki tízpontos előnnyel szerezte meg a győzelmet összetettben. A versenyző már a szeptemberi világbajnokságra koncentrálhat, amelynek a franciaországi Le Pin-au-Haras ad otthont. Osztertág Kristóf a hetedik helyen zárt.

Papp János mezőhegyesi nóniusz fogatával az összetett versenyben a 17. helyet szerezte meg. A versenyző az Európa-bajnokságig már Hollandiában marad, ahol Koos de Ronde segítségével készül továbbra is az Exloo-ban megrendezésre kerülő kontinensviadalra.

Paulovics Ágnes a meghívásos VIP kategóriában L Grappa Wk nevű lovával a harmadik helyet szerezte meg.

Forrás és fotó: Fogathajtó Szakbizottság

Kapcsolódó cikkek
Kommentek