IJsbrand Chardon átadja a stafétát

Ijsbrandchardon1200

A fogathajtólegenda és felesége által működtetett istálló, a Manege Chardon vezetését gyermekeik, Bram, Jeannette Chardon veszik át.

IJsbrand Chardon négyesfogathajtó négy világbajnoki és 27 holland bajnoki cím büszke tulajdonosa. Fia, a 25 éves Bram háromszoros póni négyesfogathajó világbajnok, hétszeres holland bajnok póni négyesfogatával és immár a „nagy” négyesfogatok mezőnyében is méltó versenytársa édesapjának. Mindketten tagjai voltak az idei Lovas Világjátékokon második helyet elérő holland fogathajtó csapatnak, egyéniben Bram a kilencedik, apja pedig a tizedik helyen végzett. A 26 éves Jeannette a fogathajtás helyett a lovastusa mellett tette le a voksát: 3*-os nemzetközi military versenyző.

Bram és Jeannette a versenysportra és az oktatásra kívánnak fókuszálni a jövőben, az istálló funkciói ezért leszűkülnek edző- és felkészítő központra a fogathajtás, díjlovaglás, díjugratás és lovastusa szakágak versenyzői számára. „A jövőben több lovast és hajtót szeretnénk fogadni és segíteni a versenysportban” – nyilatkozta Bram Chardon. Már az istálló november 10-i nyílt napjának programját is az új bejelentéssel összhangban állították össze.

A két fiatalabb Chardon testvér is aktívan jelen van a lovassportokban: a 23 éves Edith póni négyesfogathajtó, a 20 éves Lianne pedig 2*-os nemzetközi military versenyző. Lehet, hogy később ők is bekapcsolódnak majd a cégvezetésbe.

Forrás: Hoefnet, Hoefslag

Fotó: FEI/Christophe Tanire

Kapcsolódó cikkek
Kommentek