Schockemöhle és Helgstrand: Európa két domináns lótenyésztője egyesíti erejét

Schockemoehle Kiemelt

Együttműködést jelentett be a díjlótenyésztés két meghatározó európai szereplője, Paul Schockemöhle és a Helgstrand Dressage.

A 2019-es tenyésztési szezon kezdetével a Paul Schockemöhle Hengsthaltung és a Helgstrand Dressage díjló tenyésztési fókuszú fedeztetési állomásai új, szoros együttműködést kezdenek. A két februári ménbemutatót Vechtában már közösen szervezi a két tenyészet, itt már mindkét istálló lovait láthatja majd a közönség. Az április elején megrendezésre kerülő uggerhalnei nyílt napon is felvonulnak majd úgy a Schockemöhle, mint a Helgstrand mének. A két istálló egy még szorosabb kooperáció lehetőségét is kilátásba helyezte a tenyésztésben és a sportban.

A hivatalos közlemény szerint a két istálló célja az, hogy a lótenyésztők számára a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást és a legjobb minőségű genetikai alapanyagot biztosítsák. Tudjuk azonban, hogy Paul Schockemöhle nem csak a lovakhoz, de az üzlethez is kiválóan ért, így valószínűleg ezúttal is jó lóra tett.

A Helgstrand Dressage sport- és eladóistállót Andreas Helgstrand díjlovas, a 2008-as olimpia bronzérmese és felesége alapította. 250 elit díjló áll náluk és 70 embert foglalkoztatnak. 2017-ben a floridai Wellingtonban hoztak létre eladóistállót, nemrégiben pedig a németországi Hagenben nyílt ménállomásuk. 2018 áprilisában nyitottak a díjugratás felé is, ezen a területen a neves díjugrató, Rolf-Göran Bengtsson a partnerük.

Forrás: Reiter Revue, Helgstrand Dressage

A borítóképen Paul Schockemöhle és Catch Me If You Can.
Fotó: Kiki Beelitz

Kapcsolódó cikk
Kommentek