Ifj. Szabó Gábor duplázott a Világkupa első napján

P3 Szabog Kiemeltrl

A Budapesti Díjugrató Világkupa első napjának mind a négy versenyszámában tekintélyes létszámú mezőny gyűlt össze, versenyszámonként 40-80 lovast láthatott a pályán a közönség.

Fazekas Istváné a Horze Díja

A 41 indulót számláló mezőnyben mindössze 7 lovasnak sikerült hibátlanul teljesítenie a 120 centiméterre kiírt Horze Bronze Tour pályáját.

A Határőr Dózsa SE versenyzője, Fazekas István villámgyors lovaglással nyerte a számot, a 9 éves magyar tenyésztésű Elise-vel. Második helyen a 2017-es gyermek magyar bajnokság ezüstérmese, a mindössze 12 éves Tőrő Csongor végzett Chaccot lovagolva.

Lengyel lovast szólítottak a harmadik helyért, a Baltica Spring Tour Nagydíj győztes Radoslaw Zalewski személyében, akinek nem ez volt az első magyarországi versenye, hiszen több ízben is versenyzett már a Budapesti CSIO-n.

Negyedik helyen a kiskunhalasi Füzér Gábor végzett. Ötödik lett a korábbi magyar bajnok Técsy Attila, őt pedig a Kis Zsolt – Qualina páros követte. Hetedik helyen az osztrák színekben versenyző Julia Strauss végzett, nyolcadikként pedig a leggyorsabb négy hibapontos lovaglással ifj. Szász Attila zárt.

A Horze Bronze Tour eredményhirdetése

A hölgyeké volt a főszerep a Nemzeti Lovardáért Alapítvány díjában

A Karádi László által épített 110 centiméteres, kétfázisos pályán 13 hibátlan lovaglást láthatott a közönség. A leggyorsabb Ábrahám Zsófia és Don Lino volt. A VIP Tour második helyét az amatőr fedeles döntő ötödik helyezettje, Vandlik Júlia szerezte meg, a Hugo Simon által tenyésztett Cashew-val.

Vörös Csenge, a Championátus serdülő B kategóriájának ezüstérmese ezúttal harmadik helyen végzett Soul-Diva nevű lovával. A mesterek Tornájának kétszeres kiskör győztese, Vajay Dóra lett a negyedik, az osztrák színekben versenyző Sidra Kuzbari pedig az ötödik. Hatodik helyen végzett Darvas Viktória és Beau Retto, a hetediken pedig a szlovák Katarina Brhlova.

A versenyszám legeredményesebb férfi lovasa Régely Károly volt, aki a nyolcadik helyet szerezte meg a Nemzeti Lovardáért Alapítvány díjában.

A Nemzeti Lovardáért Alapítvány díjának győztese, Ábrahám Zsófia

A magyar válogatott tagjai az MSLT díjának dobogóján

72 lovas indult a péntek délutáni, 130 centiméterre kiírt Silver Tourban, végül 16 ló-lovas páros teljesítette hibátlanul a pályát. A versenyszámot a 2017-es FEI világkupa sorozat magyar döntőse, ifj. Szabó Gábor nyerte saját kiképzésű lovával, Timpex Emlékkel.

Második helyen ifjúsági válogatottunk kerettagja, a 16 éves Szuhai Péter végzett, aki az egy hete Salzburgban megrendezett Europen Youngster Cup döntőjében nyújtott kimagasló teljesítménye után itthon is bizonyítani tudott.

Ötszörös magyar bajnokunk, Horváth Balázs és PM La Conta Z szintén gyors hibátlan lovaglással a harmadik helyet tudta megszerezni a kétfázisos versenyszámban.

A negyedik helyen szintén egy többszörös magyar bajnok díjugrató, Szász Attila végzett, épp csak lemaradva a dobogóról. Az ötödik és hetedik helyet az olasz Fabio Brotto vihette haza. A hatodik helyen Szuhai Gyula és Agropoint Cassiloc végzett, a nyolcadikon pedig a Budapesti CSIO Nemzetek Díjának többszöri résztvevője, a Bulgária színeiben lovagló Ivaylo Bonev.

Ifj. Szabó Gábor és Timpex Emlék

Ifj. Szabó Gábor és Timpex Bölcsész top formában

Ifj. Szabó Gábor bravúros lovaglást mutatott be a Gold Tour 140 centiméterre kiírt hiba-idős versenyszámában. Első számú lovával, Timpex Bölcsésszel több, mint három másodperces fölénnyel hozta el a Nemzeti Lovarda díját.

A második helyen végzett Szentirmai Péter, aki a mindössze 8 éves Express-t lovagolta, aki a Tenyészverseny győzelme után, most nemzetközi mezőnyben is bizonyítani tudott. Harmadik lett a 2017-es év fiatal lovas magyar bajnoka, ifj. Lázár Zoltán és Lacrima Di Felicita.

A negyedik helyen is magyar lovas végzett, a korábbi magyar bajnok, Técsy Attila személyében. Ötödik lett a román színekben versenyző Ionut Ursache, aki a 2017-es Bábolnai CSI-n is többször ért el helyezéste. Hatodik és hetedik helyen egy román versenyző, Andrea Herck végzett, szinte azonos időt lovagolva mindkét lovával. Nyolcadik pedig a Mesterek Tornája győztes Mráz Tamás és Astral C páros lettek.

Szentirmai Péter és Express

A Budapesti Díjugrató Világkupa szombaton is vasárnap folytatódik. A versenyről folyamatos élő közvetítés látható a Riderline Facebook oldalán.

További információ a versenyről >>

Start- és eredménylisták >>

Forrás: Nemzeti Lovarda

Írta: Szalontai Virág

Fotó: Hajdu Kriszta, Lovasfoto.hu

A legfrissebb lovas hírek egyenesen a postafiókodba:

Kommentek