A német lovak vitték a prímet Mezőhegyesen

Fiatalfogatlovakszo Kiemelt

A Fiatal Fogatlovak Világbajnokságának harmadik, szombati versenynapján nyolc német, hét lengyel, három osztrák, két olasz, két magyar és egy luxemburgi ló állt starthoz a díjhajtó négyszögben. A német lovak nem csak létszámukban, de teljesítményükkel is dominálták a mezőnyt.

A szombati díjhajtás a döntő első, a vasárnapi kombinált hajtás pedig a második versenyszáma, a két pontszám összege adja a végső sorrendet.

Az ötéves lovak mezőnyében nyolc ló indult. Itt első lett a német Adele M (szász-türingiai, pej, kanca), hajtója Bettina Winkler, a páros pontszáma 8,17. Második a lengyel Daljuk (sziléziai, fekete, mén) és Weronika Kwiatek 7,25 ponttal. A harmadik helyen holtverseny alakult ki a lengyel Luby (sziléziai, fekete, mén, hajtója: Weronika Kwiatek, pontszám 6,92) és az osztrák Finesse 374 (vesztfáliai, gesztenyepej, kanca, hajtója: Alexander Bösch, pontszám 6,92) között.

A hatéves lovak mezőnyében tíz fogat indult, a verseny itt is holtversenyt hozott, ezúttal az első helyen. A győzelmet hozó 7,57-es pontszámot egyrészt a német FST Laurin (szász-türingiai, fekete, kanca) érte el, aki tavaly is versenyzett Mezőhegyesen, akkor az ötödik helyet szerezte meg. Hajtója: Lars Krüger. Ez a páros az idei korosztályos német bajnok. Szintén 7,57-es eredményt ért el a német Charly Brown (szász-türingiai, fekete, kanca) és Jessica Wächter. Harmadik lett a német DSP Rubina Black (német sportló, fekete, kanca) Bettina Winklerrel. A páros 2018-ban sportló kategóriában német bajnok lett.

Szintén tíz ló szerepelt a hétéves lovak mezőnyében. Első lett a német Fortino (német sportló, pej, herélt) és Marie Tischer (pontszám 8,21). A tavalyi Fiatal Fogatlovak Világbajnokságán aranyérmet nyert ez a páros,most pedig a szombati versenynap legjobb eredményét érték el. Második az osztrák Leonardo (szász-türingiai, fekete, mén) és Pia Eisenbach 6,79 ponttal. Harmadik pedig az olasz Greydanus (KWPN, gesztenyepej, herélt) és Cristiano Cividini (pontszám 6,71).

Fiatalfogatlovakszo 1

Forrás: Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság

Fotó: Vida-Szűcs István

Kapcsolódó cikkek
Kommentek