Dobrovitz-siker díjhajtásban

Dobrovitz Mezohegyes2018

A díjhajtásról szólt a Mezőhegyesen megrendezett Nemzetközi Fogathajtó Verseny első két napja. Az egyesfogatok között Nyúl Katalin, a négyeseknél Dobrovitz József győzelmét hozta az első versenyszám.

Öt kategóriában 7 nemzet 53 fogata állt starthoz a Mezőhegyesen megrendezett Nemzetközi Fogathajtó Versenyen. A rangos eseményre Ausztriából, Chiléből, Csehországból, Horvátországból, Romániából, Svájcból és Magyarországról érkeztek hajtók. 

A nyitó versenyszám, a díjhajtás szombati napján a nemzetközi mezőnyben az egyesfogathajtóknál Nyúl Katalin végzett az élen, a póni kettesfogathajtóknál Kovács Zsófia érte el a legjobb eredményt, míg a nemzeti kettesfogathajtó kategóriában Kovács Szabolcs Tamás bizonyult a legjobbnak.

Eredmények:

Póni kettesfogathajtás (nemzetközi):

  1. Kovács Zsófia (59.88)
  2. Balla Evelin (68.73)


Egyesfogathajtás (nemzetközi):

  1. Nyúl Katalin (50.51)
  2. Holtverseny: Meskóné Orosz Mária (54.62) és Gáspár Szilvia (54.62)

Az egyesfogatok az idei évben világbajnokságra készülnek, így a kvalifikáció szempontjából is fontos számukra a mezőhegyesi Nemzetközi Fogathajtó Verseny. 

Kettesfogathajtás CAN-A (nemzeti):

  1. Kovács Szabolcs Tamás (63.00)
  2. Erdős Krisztián György (63.71)
  3. Sánta István (73.39)

Vasárnap 25 kettes- és 15 négyesfogat mutatta be díjhajtó programját a spanyol, francia, svéd, cseh és magyar tagokból álló rangos nemzetközi zsűri előtt. A díjhajtást a kettesfogathajtóknál a román színekben versenyző Pál Attila nyerte, míg a négyesfogathajtóknál Dobrovitz József zárta a legjobb eredménnyel a versenyszámot.

A díjhajtás vasárnapi versenynapjának eredményei:

Kettesfogathajtás (nemzetközi): 

  1. Pál Attila (ROU) 54.39
  2. Rákóczi Gergő (ROU) 54.51
  3. Szabó Roland (HUN) 55.81

A kettesfogathajtók mezőnyében versenyzett a kétszeres csapatvilágbajnok, Nyúl Zoltán és a világbajnoki ezüstérmes Hódi Károly is.


Négyesfogathajtás (nemzetközi):

  1. Dobrovitz József (HUN) 45.42
  2. Móró Lajos (HUN) 50.20
  3. ifj. Dobrovitz József (HUN) 50.97

Fantasztikusan mentek a lovaim, rendesen hideg rázott, amikor hajtottam őket. Éreztem, hogy nagyon jók, nagyon együtt tudnak működni” - mondta Dobrovitz József.

A nemzetközi négyesfogathajtó mezőnyben ifj. Dobrovitz József kettesfogathajtó csapatvilágbajnokunk is indult, valamint a svájci Jérôme Voutaz, aki 2017/18-as FEI Fedeles Fogathajtó Világkupa-sorozatot ezüstérmesként zárta.

Forrás: Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság

Fotó: Vida-Szűcs István

Kommentek