Hölgy lovasok diadala a díjugrató GP sorozat első állomásán

Toth Claudius Babolna2018Gp 900 472

A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok pályáján zajlott az idén öt állomásból álló díjugrató Grand Prix sorozat első felvonása, ahol a négy versenynapon 125 lovas 254 lóval teljesítette a 24 kiírt versenyszám pályáit.

Hölgyeké az amatőr Grand Prix dobogója

A hatodik szezonját kezdő Grand Prix sorozatban idén első alkalommal kaptak helyet az amatőr lovasok. 

A bábolnai kiemelt verseny vasárnapi versenynapjának reggelén tizennégy lovas tudta hibátlanul lelovagolni a 120 centiméteres amatőr Grand Prix alappályáját. Az izgalmas összevetésben Hajdú Petra volt a leggyorsabb a hatéves Bognár Hamvas nyergében, a Díva Sportegyesület képviseletében, így az övé lett az WVI Holding által támogatott első amatőr Grand Prix.

Második helyen a kategória többszöri nyertese, Debreczeni Éva végzett új lovával, Sáripuszta Hadnaggyal, megelőzve Reisz Fannit és Carynát. A hazai színeket képviselő Nagy Rita Ezüsttel negyedik lett. A győrújbaráti Százszorszép Lovasklub lovasnője, Vinnay Patrícia Precious nyergében az ötödik helyet szerezte meg.

Hajdu Pbognar Hamvas Babolna2018Gp
Hajdú Petra és Bognár Hamvas

Zólyomi Emma címvédése a Horze gyermek GP-ben

Két fiú és két lány jutott a gyermek GP összevetésébe. Tavalyi győzelme után idén is első lett Sós Attila tanítványa, Zólyomi Emma rutinos fedezőménjével, Viadorral.

A második helyre az összevetés első indulója, a diósgyőri Kisgergely Kata Csenge került nagyszerű lovaglással a szürke Ciceró nyergében. A harmadik helyet az összevetésben is hibátlan Törő Csongor szerezte meg Chaccoval, a BL Armentum LSE versenyzője, Tóth Balázs pedig negyedik lett Elsa Camparival.

Zolyomi Viador Babolna2018Gp
Zólyomi Emma és Viador

Tóth Boglárka az U25 Grand Prix győztese

Három lovaglást láthatott a közönség a 140 centiméteres, 350.000 Ft összdíjazású U25-ös Grand Prix összevetésében. Az utolsó lovaglás ezúttal első helyet ért: Zárug Gyula tanítványa, a Prosper Lovasklub színeiben versenyző Tóth Boglárka rutinos lovával, Claudiusszal (a cikk legelső képén) tavalyi negyedik helye után idén már győztesként zárta a versenyt. 

A második helyen a 16 éves Alasztics Aliz végzett Princesszel, míg a harmadikként a kvalifikációs versenyszámokban első és második helyet elért Markó Sándor végzett Adjely El Rex-szel. A további helyezéseknél az időeredmény döntött a két négy hibapontos lovas között. Negyedik lett Balogh Andrea Elenával, Kalán Eszter és Canteloup pedig ötödikként végeztek.

U25 Csoport Babolna2018Gp
Az U25-ös mezőny lovasai

Forrás: Díjugrató Szakág

Fotó: Hajdu Krisztina, lovasfoto.hu

Kommentek