Ifj. Máté István duplázott a Nemzeti Lovardában

02Mathe Istvan Casus Bibendi

A Tattersallban megrendezésre kerülő kiemelt fedettpályás verseny ezúttal is kiemelkedő népszerűségnek örvendett. A három és fél napos megmérettetésen több mint ezer startot bírált le a Schlezák Melinda által vezetett versenybíróság.

A hétvége legmagasabb versenyszámában, a 140 centiméterre kiírt összevetéses számban tíz lovas tudta hiba nélkül teljesíteni Karádi László nemzetközi pályaépítő által tervezett alappályát. Izgalmas összevetésben az utolsóként induló ifj. Máté István volt a leggyorsabb Casus Bibendi nyergében (a borítóképen), akinek tulajdonosa Szombati Gábor.

A páros nemcsak ezen a versenyen volt remek formában, hanem Kecskeméten megnyerték a felnőtt GP-t is, tavaly pedig egy hortobágyi nagydíj győzelmet vihették haza. De másik lovával, Chaccorinával is kiválóan szerepelt, hiszen a nap második legmagasabb számát, a 130 centiméteres hibaidős számot is meg tudta nyerni. Ekkor a pénteki és szombati nap győztes párosát, Horváth Balázst és PM Quinterát utasították maguk mögé, akiknek ezúttal a második hellyel kellett megelégedniük.

Az összevetésben a szintén remekül lovagló Jármy Vince végzett a második helyen, aki a Buenos Airesben megrendezett Ifjúsági Olimpián elért csapat ezüstérmét követően először lépett hazai pályára. Harmadik helyen Búza Krisztián végzett a Milesz Eszter tulajdonában álló Floyd nyergében.

A szám legeredményesebb női lovasa, a negyedik helyen végző Zárug Annamária volt Coolmannel. Őt ötödik és hatodik helyen Horváth Balázs követte PM Lavarone és Laguilot Z nevű lovaival.

Az amatőr kategóriában hármas győzelem született a Prosper Lovasklub versenyzői között. A pénteki 120 centiméteres és a szombati 125 centiméteres versenyszám győztes párosa, Baumann Bori és Kiméra vasárnap sem talált legyőzőre, így maximális teljesítményt nyújtva három startból hármat győzelemre is váltott. Őt követte az amatőr kategóriában minden nap dobogós helyet szerző Konecsni Boglárka, majd pedig Szakács Vivien Sámánnal.

02 Bauman Bori Kiméra
Baumann Bori és Kiméra

A fiatal lovak versenyszámaiban rendkívül magas pontszámok születtek. Az 5 évesek legjobbja 8,4 stíluspontos teljesítménnyel Messi 4 volt Faluhelyi Ádámmal a nyergében. Második helyen végzett Szladek Máté Királylánnyal, harmadikon pedig Füzér Gábor és TBÁ Cantona.

02Faluhelyi Messi
Faluhelyi Ádám és Messi 4

A 6 évesek között a Kiss Lizanna által bemutatott Collins 8,5 stílusponttal utasította maga mögé a mezőnyt. Szorosan mögötte a korábbi napok legjobbja, Bing Bang végzett Cser Attilával, illetve a szintén minden nap helyezett Jojoba Szladek Mátéval a nyergében.

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek