Ifjúsági olimpiai csapat ezüstérmes Jármy Vince

Ifiolimpia Ezust Kiemelt

Izgalmas összevetéssel zárult az Ifjúsági Olimpia díjugrató csapatversenye, ahol Európa és Észak-Amerika lovasai küzdöttek a győzelemért. Jármy Vince két elegáns hibátlannal járult hozzá csapata sikeréhez.

Kisebb balszerencsével indult Jármy Vince szereplése Buenos Airesben, ugyanis az olimpiai csapatverseny első fordulójánál felüléskor leesett lováról, Walterstown Cruise Z-ról és orrát lábát, erősen megütötte. A magyar olimpiai csapat orvosai kezelésének köszönhetően azonban szerencsére nyeregbe tudott szállni. Majd másnap egy háromórás forgalmi dugó miatt mindössze negyedórával a verseny kezdete előtt érkezett a helyszínre. Vince azonban nem hagyta, hogy mindez rányomja a bélyegét a teljesítményére.

A harmadik ifjúsági olimpián a díjugrató csapatversenyben hat kontinens állíthatott csapatot különböző országok lovasaiból. Európa csapatában a brit Jack Whitaker, az olasz Giacomo Casadei, a holland Rowen van de Mheen és a belga Simon Jan G Morssinkhof mellett Jármy Vince lovagolt, aki az első napi négy hibapont után a második fordulóban hibátlan maradt.

Az Európa és Észak-Amerika közötti mindent eldöntő összevetésben minden csapattag lovagolhatott, és a legjobb három eredmény döntötte el a végső sorrendet. Jármy Vince a szürke Walterstown Cruise Z-vel az összevetésben sem hibázott, így Európa csapata hibátlanul fejezte be a csapatversenyt, de jobb időeredményükkel Észak-Amerika lovasai szerezték meg az aranyérmet.

Az olimpiai mozgalom által rendezett játékokon eddig Platthy József 1936-ban Berlinben szerzett bronzérmet Magyarországnak, most 82 év után az Ifjúsági Olimpián Vince ezüstérmet nyert. A 18 éves lovas ezzel a kimagasló eredménnyel nagymamája nyomdokaiba lépett, aki 1968-as mexikóvárosi Olimpián a női tőrcsapat tagjaként lett második.

Jarmyvince Ifiolimpia 2
Kép forrása: olimpia.hu

Forrás: Díjugrató Szakág

Borítókép: Jármy Kata

Kapcsolódó cikkek
Kommentek