Jármy Vince összeismerkedett olimpiai lovával

Jarmyvince Ifiolimpia

Október 6-18. között zajlik a harmadik nyári Ifjúsági Olimpia Buenos Airesben. A díjugrató versenyeken Jármy Vince képviseli hazánkat.

A harmadik nyári ifjúsági olimpia több mint 4000 sportoló részvételével 12 napon át tart Buenos Airesben. A fiatalok 32 sportágban, 286 versenyszám összesen 1250 érméért küzdenek meg. Magyarországot 20 sportágban összesen 79 magyar sportoló képviseli, a díjugrató versenyeken pedig Jármy Vincének drukkolhatunk. Vince nem csak egyéni lovasként indul, hanem tagja az európai csapatnak is.

Ifiolimpia Eucsapat
Az európai díjugrató csapat

A magyar sportolók október másodikán indultak útnak, Vincét édesanyja, Jármy Kata kísérte el, aki Krucsó Ferenc mellett edzője is a fiatal lovasnak. Cikkünk megjelenésekor már a megnyitón is túl vannak a résztvevők.

Az Ifjúsági Olimpián az öttusa versenyekhez hasonlóan sorsolt lovakkal indulnak a versenyzők, emiatt a pályák a nemzetközi ifi kategóriában megszokottnál valamivel alacsonyabbak, 125-130 centiméter magasságúak. Vince egy 17 éves, Cruising apaságú herélttel vesz majd részt a megmérettetésen, aki rutinos versenyző. A lovasoknak még egy nap áll a rendelkezésükre, hogy összecsiszolódjanak lovaikkal.

"Az európai fiúk nyugodtak és magabiztosak, nagyon jó csapat" – mondja Jármy Kata.

Jarmyvince Ifiolimpia2

Fotó: Jármy Kata

Kapcsolódó cikk
Kommentek