Ifj. Szabó Gábor és Timpex Bölcsész a budapesti felnőtt GP legjobbjai

Szabog Nl201807

A Nemzeti Lovardában megrendezett GP verseny utolsó döntője a 150 centiméteren megrendezett kétfordulós Felnőtt Nagydíj volt. A Magyar Lovas Szövetség Díjugrató szakága ezúttal is 1,5 millió forint pénznyereménnyel támogatta a versenyt, aminek megszerzéséért összesen harminc lovas szállt ringbe.

Az első forduló után kilenc lovas állt hibátlanul, így ők jutottak be a második körbe, amivel esélyük nyílt megszerezni a kiemelt pénznyereményt.

A felnőtt válogatott tagjai közül ketten is ott voltak a mezőnyben, és nem meglepő módon ki is sajátították maguknak a dobogó két felső fokát. Első helyen végzett remek formában, fantasztikus lovaglást bemutatva CSIO címvédő párosunk, ifj. Szabó Gábor és Timpex Bölcsész (a cikk borítóképén).

Második helyen a 2017-ben felnőtt magyar bajnoki címet szerző Krucsó Szabolcsnak szólt a taps, aki ezúttal az enyingi tenyésztésű Bukfencet lovagolta.

Krucsoszabolcs Nl201807
Krucsó Szabolcs és Bukfenc

Harmadik helyen végzett éppen csak lemaradva a dobogó második fokáról Kovács Henri saját tulajdonú kancájával, Azealiával.

Kovacshenri Nl201807
Kovács Henri és Azealia

Negyedik a szilvásváradi GP győztese, Mráz Tamás és Spartacus Hotel Kapitány. Ötödik lett Búza Krisztián, a mezőny legfitalabb lovát, a 8 éves Floydot lovagolva. Hatodik pedig egy fiatal lovas hölgy, Vándor Zsófia Quintussal.

A kvalifikációs versenyszámok is hasonló eredményt hoztak. Pénteken ifj. Szabó Gábor, Búza Krisztián, Reischl Márton volt a sorrend, szombaton pedig Krucsó Szabolcsé volt a győzelem, aki megelőzte Kovács Henrit és ifj. Máté Istvánt.

Felnottgp Nl201807
A Felnőtt Grand Prix mezőnye

Forrás: Díjugrató Szakág

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Kapcsolódó cikk
Kommentek