Kezdetét vette a 24. Kanca- és Ménverseny Mezőhegyesen

Mezohegyes1 Kiemelt

A korábbi években az időjárás nem mindig volt kegyes a Kanca- és Ménversennyel, de ezúttal szikrázó napsütésben vehette kezdetét immár a 24. alkalommal Mezőhegyesen. A tradicionális füves pályán megrendezett versenyen az elődöntők 5 legjobb ménje és 5 legjobb kancája fog megmérkőzni vasárnap a 145 centiméteres Szuperdöntőben.

A kanca II. elődöntőben a Morris Lovasklub versenyzője, Kovács Henri saját tulajdonú lovával, Azelaia-val volt a leggyorsabb. Második helyen várja a folytatást a Szűcs Zoltán által lovagolt Fulrike Utica, tulajdonosa Mercz Flórián. Harmadik helyen a Timpex Ménes által tenyészett Timpex Glória végzett, Szotyori Nagy Kristóffal a nyergében.

Azealia Kanca Ii
Kovács Henri és Azelaia

A mén II. elődöntőjében kettős győzelem született. Az Airvent Lovasklub színeiben versenyző Horváth Balázs végzett az első és a második helyen PM Casello és PM Lavarone nevű lovaival. Mindkét mén tulajdonosa Pataki Mihály. Harmadik helyen a Kun család által tenyészett Gidran Razbeg 44 Mytoc végzett Szotyori Nagy Kristóffal.

Pm Casello Men Ii
Horváth Balázs és PM Casello

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a méneskönyvek versenye, melyben kizárólag magyar útlevéllel rendelkező 5 és 6 éves lovak vehetnek részt. A három nap összesített eredménye alapján hirdetik ki a verseny legjobb magyar lovait, akik kiemelt díjazásban részesülnek. 

Az 5 éves kategóriában nem született meglepetés, hiszen a fiatal lovaival mindig remekül szereplő Kovács Henri szerezte meg az első három helyet. Első lett saját tulajdonú ménjével, Tamburinoval, második Tam Tam-mal, harmadik pedig szintén az édesapja által tenyészetett Cadre Romanticcal. Holtversenyben végzett a harmadik helyen még a Krizsán Boglárka tulajdonában lévő Waldo, Kotroczó Róberttel a nyergében.

Tambourino 5Eves
Kovács Henri és Tamburino

A 6 éves kategóriát a Pataki Ménesben tenyésztett PM Banderas nyerte 8,3 stílusponttal Horváth Balázzsal. Második lett Kovács Henri és a Varnyú Lilla tulajdonában lévő Bagita Baloubet. Harmadik pedig a helyi színekben versenyző Piroska Zoltán és a Mezőhegyesi Állami Ménes által tenyésztett Ízisz.

Pm Banderas 6 Eves

Fotó: Szabó Fruzsina, Zsina-Photo

Kommentek