Krucsó Szabolcs bravúrosan lovagolt Linzben

Hétvégén az ausztriai Linzben mérették meg magukat a magyar díjugratók. Krucsó Szabolcs és Chacco Blue II bravúros teljesítményükkel ismét beírták magukat a magyar díjugrató sport nagykönyvébe.

Ausztria CSIO-ján, a pénteki Nemzetek Díjában a magyar válogatott ezúttal nem tudta megközelíteni tavalyi ötödik helyezését, és nem jutott be a második fordulóba. A magyar különítmény legjobbja Horváth Balázs volt Zordonnal, aki kilenc hibaponttal ért célba. 

A versenyszám másik magyar vonatkozású eredménye, hogy a szlovák válogatott legjobb teljesítményét (egy hibapont) elérő Andrej Holy a Makay Tamás tulajdonában lévő Quintanát lovagolta. 

A szombati nap már szebb eredményeket hozott a magyar lovasoknak, hiszen a középkör 145 cm-es, Longines világranglista pontot adó versenyszámában Krucsó Szabolcs Bukfenccel végig hiba nélkül teljesített, és az előkelő negyedik helyen végzett. Ebben a versenyszámban ifj. Kövy András is verőhiba nélkül lovagolt, de egy idő hibaponttal lemaradt az összevetésről. 

A versenyen kis és nagy amatőr kört is rendeztek, amelyben Kovács Csaba háromszor is győzni tudott Diamond és Pikeur Lux nevű lovaival.

A vasárnap emlékezetes magyar sikert hozott, hiszen a 160 centiméteres linzi CSIO nagydíjának alappályáját Krucsó Szabolcs a 11 éves Chacco Blue II-vel hibátlanul teljesítette, így a páros bejutott az összevetésbe. A magyar válogatott lovas az összevetés öt lovasa közül utolsónak startolt, majd világszínvonalú lovaglással, kimagasló formában ugró lovával, Chacco Blue II-vel ismét nagyszerű hibátlant lovagolt, és mindössze 28 századmásodperccel lemaradva a győztes német Sven Fehnltől, a második helyen végzett.

A világversenyek után a díjugrató sport legrangosabb versenye a CSIO, ahol a Nemzetek Díja mellett a nagydíj a csúcspont. Az ausztriai Linzben az elmúlt években nem volt példa ilyen kimagasló, bravúros teljesítményre, hogy magyar lovas a nagydíj versenyszámban dobogóra állhasson. Krucsó Szabolcs és Chacco Blue II eredménye ezért is különösen kiemelkedő a magyar díjugratás történetében. 

Gratulálunk!

Forrás: Díjugrató Szakág

Borítókép: Chacco Blue II - Göteborg, 2017.

Kommentek