Lóháton is helytáll olimpikon cselgáncsozónk

Tavlovas Kiemelt

Minden bizonnyal Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó volt az Izsákon megrendezett VI. Kolon Kupa legkülönlegesebb lovasa, aki ráadásul a harmadik helyen zárt a 80 kilométeres versenyszámban.

A 37 éves ceglédi sportoló a 80 kilométeres minősítő versenyen állhatott fel a dobogó harmadik fokára, többek között horvát és osztrák lovasokat is maga mögé utasítva lovával, Koheilan Kármennel. A versenyszám dobogósainak eredményei:

  1. Tóth József - KOHEILAN KÁRMEN 5:01:00
  2. Gábor László- IRAM P 5:14:01
  3. Ungvári Miklós- BECSE P 5:14:02

A háromszoros Európa-bajnok cselgáncsozó az MTI-nek elmondta, édesanyjától örökölte a lovak szeretetét. Hozzátette, a távlovaglásban az az egyik legszebb dolog, hogy ló és a lovasa hosszú órákat tölthet együtt a természetben, számára pedig azért különösképpen értékes az ilyen idő, mivel első számú sportágában a legtöbb edzése a teremben zajlik. Ungvári Miklós kiemelte, azokat a tapasztalatokat, tudást, amit a távlovaglásban szerez, megpróbálja beépíteni a cselgáncsba, ugyanis ez is óriási mentális, fizikai erőpróbát jelent egy sportolónak.

A VI. Kolon Kupa 40 kilométeres távjának dobogósai:

  1. Kovács Dávid - O'Bajan Formás 1:55:48
  2. Kristóf Orsolya - SZABADBATTYÁN TEYSZIR LEILA 2:12:33
  3. Török Karolina Blanka - KOHEILAN GAZELLA 2:29:11

A lovasok mellett a hajtók is összemérték lovaik felkészültségét 40 kilométeres távon, a végeredmények pedig a következőképp alakultak:

  1. Molnár Lajos - SIGLAVY BAGDADY ERKEL P és SIGLAVY BAGDADY DIVINUS P 1:51:58
  2. Illés Barna - KINTE KUNTA és KOHEILAN MÓDOS P 1:57:18
  3. Takács Viktor - AMURATH TIGANA P és KENTAUR /KOHEILAN KENTAUR P/ 1:57:36

Forrás: MTI, Távlovagló és Távhajtó Szakág

A borítókép illusztráció. Fotó: FEI/Martin Dokoupil

Kommentek