Két magyar távlovas a Felnőtt Világbajnokságon

Fekete Patricia FEIL Iz Gregg

Szeptember 7-én rendezik a 2024-es Távlovas Világbajnokságot a felnőtt korosztály számára. A helyszín Franciaország, Monpazier. Két sokat bizonyított, kiváló magyar lovas szerezte meg a szükséges kvalifikációt, vállalta a versenyt és a hosszú utazást.

Fekete Patrícia (31) neve sokak számára ismerős lehet, hiszen kiváló eredményei vitathatatlanok. Ezúttal Janita de S. José nevű lovával vág neki a Világbajnokságnak. Patrícia és Janita összeszokott párost alkot. Idén másodjára teljesítették sikeresen a Fursan Cup elnevezésű, kihívásokkal teli sivatagi versenyt Szaúd-Arábiában. Áprilisban sikeresen teljesítették a királyi távot, a 160 kilométert, ezzel megszerezték az utolsó hiányzó kvalifikációt is a Világbajnokságra. Idei teljesítményük eddig hibátlan.

Fekete Patricia

Tóth József (52) régi veterán a távlovasok között. Jelenleg a legidősebb válogatott versenyzője a szakágnak. Sokat tapasztalt, eredményes lovasról van szó. A világbajnokságon Koheilan Regélővel, saját tenyésztésű ménjével vesz részt. A páros tavaly a kombinációs világranglista előkelő huszadik helyén zárta az évet. Idei teljesítményükben szintén nincs kivetnivaló.

Toth Jozsef

Támogatók: A Magyar Lovassport Szövetség és annak Távlovagló és Távhajtó Szakága, Magyarországi Arablótenyésztők Egyesülete, Generál-Insped Kft., Dorko Hungary, Lidl Hungary, Varga Károly.

Magyarország tehát két fantasztikus magyar távlovassal várja a startot szeptember 7-én, szombaton reggel 5:30-kor. A versenyt a yamamah távlovas applikációban lehet követni, illetve a távlovas szakág hivatalos Facebook és Instagram oldalain.

Szöveg: Mihók Orchidea
Borítókép: FEI/ Liz Gregg

Kapcsolódó cikkek
Kommentek