Három magyar páros a junior Távlovas Világbajnokságon

Tavlovas og

25 nemzet 70 lovasa és 13 csapata vett részt Franciaországban a junior lovasok számára megrendezett Távlovagló Világbajnokságon szeptember másodikán. A magyar színeket három páros képviselte.

A magyar csapat tagjai:

  • Szösz Teodóra - Boróka
  • Márkus Rozina – Lodiji
  • Bartos Petra - Behdi Gidrán-31 (Sólya)

Az induló párosokra egy négy körre osztott 120 kilométeres verseny várt. A pálya nagyon technikás volt sok betonnal, erdőn-mezőn, kanyargós kis szűk ösvényes utakon vezetett, valamint jelentős szintkülönbséget is le kellett küzdeniük a lovasoknak.

Szösz Teodóra és Boróka a 14. helyen végzett (16.9 km/h átlagsebességgel), míg Márkus Rozina és Lodiji a 22. helyen (16 km/h átlagsebességgel).

Bartos Petrát Behdi Gidrán-31 (Sólya) nyergében a harmadik körön az egyik találkozási pontnál a versenyt felügyelő állatorvosok figyelmeztették, hogy kockázatos lehet továbbhaladniuk. A lovas ezt mérlegelve, lova jóllétét előtérbe helyezve feladta a versenyt. A lovat ezt követően a szervezők a verseny központjába szállították, ahol sikeresen zárta az orvosi vizsgálatot.

A 70 fős mezőnyből végül 37 páros teljesítette sikeresen a világbajnokságot. A dobogó két legfelső fokára az Egyesült Arab Emírségek lovasai állhattak fel, míg a harmadik helyen Bahrein egyik lovasa végzett. A csapatversenyben a győzelmet Bahrein lovasai szerezték meg, második Franciaország, harmadik Olaszország.

Forrás és fotó: Magyar Lovas Szövetség Távlovagló- és Távhajtó Szakág

Kapcsolódó cikkek
Kommentek