Lovastusa: Varga István a magyar bajnok

Vargaimre Oroszvaripeter Fotoja

Nyárias időben, közel 140 starttal zajlott a Lovastusa Országos Bajnokság október 12-14. között Bábolnán, ahol ifjúsági, junior és felnőtt kategóriákban avattak egyéni bajnokokat.

Az AK Csapatbajnokságban a Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakközépiskola csapata győzött, melyben a ménes Gazal XIX-1 nevű Shagya-arab lova is szerepelt.

Az ifjúsági lovasok között első helyen végzett a Lóska Ménes SE lovasa, Nagy Kinga Amidala nevű lován. Az ezüst- és bronzérmes helyeken a Pauer LK versenyzői végeztek: Alasztics Nakagami Anna Noriko szerezte meg a második helyet Dominóval, míg Naményi Panna harmadik lett Accasbel nevű lova nyergében.

A juniorok bajnoka szintén a Lóska Ménes SE lovasa lett: Varga Júlia győzött Gessy II nevű lovával. Az ezüstérmet Reinspach Kincső, a Szentlőrinci Túra SZI SLE versenyzője vihette haza, aki Lukácsot lovagolta.

A Felnőtt Bajnokság győztese a Skublics Imre LK versenyzője, Varga István lett Gidran XXVIII-4 nyergében (a borítóképen). Az ezüst- és bronzérmek a Lóska Ménes SE-hez kerültek. Egyed László végzett a második helyen Cenzor Szittya W-vel, míg Lassu Ferdinánd a harmadik helyen Etuskával.

A Lovastusa Országos Bajnoksággal zárult az idei lovastusa és a bábolnai versenyszezon is.

Forrás: Bábolna Nemzeti Ménesbirtok

Fotó: Peter Oroszvari Photography

Kapcsolódó cikk
Kommentek