Magyar versenyzők az Állatorvosok Díjugrató Európa-bajnokságán

Lo Illusztracio900

Idén Németországban, a Steinhagener Reitertage rendezvény keretében zajlott az Állatorvosok Díjugrató Európa-bajnoksága. A magyar színeket dr. Simonyi Zsófia és az ÁTE Lógyógyászati Tanszék és Klinikájának munkatársa, dr. Tuska Pál képviselte.

Az Eurovet 2018 EM der Tierärzte im Springreiten, vagyis az Állatorvosok Díjugrató Európa-bajnoksága harminc éves múltra visszatekintő rendezvény, ahol idén nyolc nemzet harminc, díjugratásban is jeleskedő állatorvosa mérte össze tudását a 120-130 centiméteres pályákon.

A döntőben a dobogó első három helyét német állatorvosok szerezték meg, sorrendben: Tanja Honerkamp, Alexander Schönberg, és Anne Wieckert. Két évvel ezelőtti hatodik helyezése után dr. Tuska Pál négy hibapontos teljesítményével az előkelő nyolcadik helyen végzett a döntőben a mezőhegyesi tenyésztésű Ezüst nyergében. Dr. Simonyi Zsófia Athossal a 15. helyen zárt.

Összetettben Alexander Schoenberg szerezte meg a győzelmet, második Carmen Vogt, harmadik Jost Meister lett. Dr. Simonyi Zsófia összetettben az ötödik, dr. Tuska Pál a 12. helyen végzett.

A nyeregben dr. Tuska Pál

Dr. Tuska Pál nem csak díjugrató és lovastusa versenyeken pattan nyeregbe, ezen a korábbi felvételen épp egy overground endoszkópot tesztel:

A film az MTA -SZIE Nagyállatklinikai Kutatócsoport tulajdona.

Forrás: Díjugrató Szakág, Die Glöcke, Eurovet 2018 EM der Tierärzte im Springreiten, Equi-score.de

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu
A kép illusztráció.

Kommentek