Ifj. Máté István a kecskeméti díjugrató Grand Prix győztese

Mathei Casusb Kkemet2018

A kecskeméti Airvent Lovasklubban rendezték az idei év második díjugrató Grand Prix fordulóját, ahol amatőr, gyermek, U25 és felnőtt kategóriában is összemérték tudásukat a lovasok.

Favorit győzelem az amatőr Grand Prix-ben

A legnépesebb mezőny a WVI Holding által támogatott amatőr Grand Prix-ben állt össze. Kilenc lovas teljesítette a 120 centiméteres alappályát hibapont nélkül, majd izgalmas összevetés következett. Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő rövidített pályáján már csak négy lovas tudott hibapont nélkül maradni, végül szoros versenyben győzött a többszörös amatőr bajnok Debreczeni Éva Kerítővel, akit Göttler Vilmos készített fel.

Mindössze huszonhat századmásodperccel maradt le a győztestől a Hétdombi Lovasklub lovasa, Simon Máté, így második lett a szürke Canabisszal. Harmadik a Castilia Kft. színeiben lovagló Reisz Fanni Carynával, a negyedik helyen pedig egy Csongrád megyei lovas hölgy, Szakál Delinke végzett a Morris Lovasklub színeiben Quintero nevű lovával.

Debreczenieva Kerito
Debreczeni Éva és Kerítő

Kelemen Zsolt Péteré a Horze Grand Prix

A néhány nap múlva megrendezésre kerülő ausztriai CSIO verseny miatt viszonylag kevés lovas állt starthoz a Horze Lovasáruház által támogatott 125 centiméteres gyermek Grand Prix versenyen, hibátlan teljesítményt pedig mindössze egy lovas tudott bemutatni.

Az eredményhirdetéskor Pataki Mihály versenyigazgató és Szotyori Nagy Kristóf szakági elnöktől Kelemen Zsolt Péter vehette át a győztesnek járó fődíjat. A lovas edzője Fábián István, lova a hűséges pej kanca, Gizi. Második és harmadik helyen négy hibapontos teljesítményekkel a Sukorói Lovasközpont lovasa, Zólyomi Emma végzett Rádiháza Csacsacsával és Viadorral.

Kelemen Zs Gizi
Kelemen Zsolt Péter és Gizi

Weinhardt Virág az U25-ös Grand Prix győztese

Tavaly rendeztek először Grand Prix sorozatot az U25-ös korosztálynak. Vasárnap délután a tavalyi három forduló egy-egy győztese, Weinhardt Virág és Burucs Barna tudta a 140 centiméteres alappályát hiba nélkül lelovagolni.

Az összevetés első indulójaként kiskunhalasi Európa-bajnokunk Bognár Jen Corral gyors hibátlan lovaglással fel is adta a leckét. A Lovasakadémia színeiben lovagló Burucs Barna a szürke Casallinóval ezúttal nem tudott lépést tartani és hibázott a rövidített pályán.

Hat lovas lovagolt négy hibaponttal, akik között az időeredmény döntött a további helyekről. Harmadik lett a mezőhegyesi ifj. Szász Attila az édesapjától megörökölt holland tenyésztésű kancával, Zeldával.
Negyedik a békéscsabai Kentaur Lovas Egylet talentje, Plavecz Szabrina Aktussal, megelőzve az ifjúsági bajnoki címvédő Jármy Vincét, aki a még csak hét éves JB Koronaőrt lovagolta. A hatodik helyet érő időeredményt a Veszprém megyei Somló Térség Egyesület lovasa, Unger Fanni érte el Annával.

U25 Kkmetgp
Weinhardt Virág és Bognár Jen Cor

Ifj. Máté Istvánnak jó oka van az ünneplésre

Szép számú közönség és Digi Tv kamerái előtt tizenöt páros állt starthoz az idei szabadtéri szezon második felnőtt Grand Prix versenyében. A másfél millió forint összdíjazású, 150 centiméteres megmérettetés során három lovas tudta hibátlanul lelovagolni Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő pályáját.

Az összevetés nagy izgalmakat hozott, a lovasok sorra múlták felül egymást. A Morris Lovasklub tehetsége, Kovács Henri Azealia nevű kancájával egy verőhibát vétett a barna oxernél, így ezúttal a harmadik helyen végzett. Az Airvent Lovasklub első számú lovasa, a kecskeméti Grand Prix versenyek visszatérő győztese, Horváth Balázs ezúttal is bizonyított. Az ötszörös magyar bajnok első alkalommal lovagolta 150 centiméteres pályán nyolc éves sárga kancáját PM Chaccerát, akivel az összevetésben sem hibázott, végül a képzeletbeli dobogó második fokára állhattak fel.

A díjugratásban sokszor bebizonyosodott már, hogy olykor utolsókból lesznek az elsők. Így volt ez a harmadikként induló ifj. Máté Istvánnal is, aki a leggyorsabb összevetéssel megnyerte a Grand Prix-t. A győztes lovas a Szombati Gábor tulajdonában lévő pej Casus Bibendit lovagolta.

Négy hibapontos teljesítménnyel negyedik helyet ért el az izsáki Heibl Ágnes Balerinával. Ötödik és hatodik helyen a két öt hibapontos páros végzett: a kiskunhalasi Füzér Gábor - Je T’Aime és a miskolci Szuhai Gyula - Agropoint Cassiloc.

Mathei Casusb Kkmetgp
Máté István és Casus Bibendi

A Grand Prix sorozat június 15-17 között Szilvásváradon folytatódik.

Forrás: Díjugrató Szakág

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Kommentek